2013-12-14-Station-Ruisbroek_trein_NMBS_spoor_01RUISBROEK / BRUSSEL: – De Franstalige socialistische spoorbond (CGSP Cheminots) houdt op dit moment een 24-urenstaking in het district Brussel. Hierdoor is het treeinverkeer naar de hoofdstad ernstig verstoord.

Het treinverkeer op de Brusselse noord-zuidas moest worden stilgelegd omdat er stakers op de sporen waren.Uit voorzorg zijn alle piekuurtreinen tot en met 9 uur richting Brussel geschrapt, in totaal een 50-tal.

2015-10-09-twitterDe socialistische spoorbond protesteert met de stakingsdreiging tegen de plannen van minister van Mobiliteit Jacqueline Galant voor het Belgische spoor.

De christelijke ACV/CSC Transcom verkiest een brede informatiecampagne over de “gevaren van het moderniseringsplan” boven een staking, zo deelde de bond vorige week mee.

UPDATE:
– 09.30 Reizigersverenigingen TreinTramBus en Navetteurs.be: ” We verwachten dat de stakers het recht van de reizigers om zich te verplaatsen respecteren. Als slechts één vakbond staakt, is het niet normaal dat er in Brussel helemaal geen treinen rijden. ”
– 09.50: NMBS meldt: “De blokkade op het spoor aan het station van Schaarbeek is opgeruimd. Er zouden geleidelijk aan weer treinen kunnen rijden op de Noord-Zuidverbinding.”

%d bloggers liken dit: