Vlaams-Brabant-logo_2015VLAAMS-BRABANT: – De provincie Vlaams-Brabant geeft dit jaar in totaal 575.368 euro subsidies voor de bouw of renovatie van voorzieningen uit de bijzondere jeugdbijstand. Zo krijgt Huize Sint-Vincentius 20.904 euro voor de renovatie van het dagcentrum Transit in Aarschot en de leefgroep Jonathan in Diest. Vijf andere organisaties kregen steun voor hun projecten in Asse, Dilbeek, Holsbeek, Leuven en Scherpenheuvel-Zichem.

Uit het provinciaal rapport ‘Wel op weg?’ over het welzijnsaanbod in Vlaams-Brabant blijkt dat er in Vlaanderen in vergelijking met 2012 437 extra modules, zijnde verblijfsmodules, contextmodules (thuisbegeleiding) en modules autonoom wonen, in begeleidingstehuizen, dagcentra, gezinstehuizen voor de bijzondere jeugdbijstand zijn bijgekomen.

Een flinke toename lijkt het wel, maar niet in Vlaams-Brabant. Bij ons kwamen er amper 8 modules bij en de provincie kampte al met een achterstand. Een inhaalbeweging is dringend nodig’, zegt Monique Swinnen, gedeputeerde voor welzijn. ‘We wijzen al jaren op een tekort aan welzijnsvoorzieningen in Vlaams-Brabant en ijveren voor een dringende inhaalbeweging’.

De sector van de bijzondere jeugdbijstand kent de grootste achterstand en kampt met plaats tekort, een gebrekkige infrastructuur, maar ook met te weinig diensten die de jeugdhulpverlening kunnen opnemen.
‘Door financiële steun te bieden aan deze sector willen we de hulpverlening voor jongeren die zich in een complexe leefsituatie zitten verder helpen uitbouwen. Zulke initiatieven zijn broodnodig om kwetsbare jongeren te helpen groeien in een veilige omgeving en hen een kans te geven in onze samenleving’, zegt gedeputeerde Monique Swinnen.

In onze regio:
– Minor Ndako vzw kreeg 140.000,00 euro voor de aankoop van een pand in Sint-Ulriks- Kapelle (Dilbeek) voor de definitieve huisvesting van de leefgroep Koala en Jacana, twee leefgroepen voor 10 kinderen van 0-12 jaar
– Tonuso vzw kreeg 11.294,00 euro voor de renovatie van het dagcentrum Magn-aid in Asse, waar dagbegeleiding wordt gegeven aan jongeren tussen 6 en 18 jaar na de schooluren en tijdens schoolvakanties

Written by nieuwssite

Onafhankelijke nieuwssite met nieuws uit Sint-Pieters-Leeuw en zijn deelgemeenten.

%d bloggers liken dit: