VLEZENBEEK: – Vrijdagavond kon je in CC De Merselborre gaan kijken naar de langspeelfilm “Storm over het Pajottenland” van regisseur Jan Van Reepingen.
Waarin ook enkele Leeuwenaars mee acteren.

2015-09-11-Vlezenbeek_Film_Storm_01
Jan Van Reepingen, in het Pajottenland beter gekend als “Schoenmaker Jan”, is met deze film niet aan zijn proefstuk toe. In 2008 pakte hij uit met “ Vercammen, kroniek van een onderpastoor”. Een film waarmee hij verschillende prijzen won.
Gebeten door de filmmicrobe, zette hij zich opnieuw aan het schrijven en pende 3 jaar geleden een scenario neer voor een nieuwe uitdaging. Het werd een politiefilm.

Jan laat zich in zijn films steeds omringen door plaatselijk talent en figuranten uit ons Pajottenland. Voor deze film ging hij onder andere vissen in de visvijvers van de plaatselijke theaterverenigingen. Zo contacteerde hij acteurs uit achtereenvolgens Vlezenbeek, Lennik, Liedekerke, Pepingen en Gooik.

De gemeente Vlezenbeek werd voor een groot deel vertegenwoordigd door Eric De Cuyper en Marc Stiens. Ook Dennis Deneulin, cultuurfunctionaris van Coloma Sint-Pieters-Leeuw droeg zijn steentje bij. Onze camera’s waren twee maal in Vlezenbeek aanwezig voor opnames.
De uitverkochte vertoning in Vlezenbeek gisterenavond was in samenwerking met het Davidsfonds Vlezenbeek en het Lenniks archief.
2015-09-11-Vlezenbeek_Film_Storm_03 2015-09-11-Vlezenbeek_Film_Storm_02
2015-09-11-Vlezenbeek_Film_Storm_04 2015-09-11-Vlezenbeek_Film_Storm_05
Niet te vergeten is natuurlijk de bijdrage van de vele figuranten in deze productie (ongeveer 150) die er voor zorgen dat de film zijn sfeervol volks karakter behoudt.
De film is grotendeels in het Algemeen Nederlands, al komen een viertal Pajotse dialecten eveneens aan bod. Geen paniek, de hele film wordt volledig ondertiteld.
De soundtrack van de film wordt verzorgd door Johan L. Seynaeve. Hij creëerde niet alleen de originele muziek, maar speelde zelf alle partijen in. Door zijn muzikale inbreng krijgen de sfeer, gevoel, spanning en dramatiek een extra dimensie.
Achter de camera namen Jan Van Reepingen en François Thewis plaats. Hun samenwerking zorgde voor een meer dan bevredigend resultaat.
Bestaande gebouwen werden gebruikt voor decor. Af en toe werd er een paneel voorgezet of gekleefd om het gebouw een andere naam te geven.

Extra voorstellingen in oktober te Lennik – info 0471/76/85/22

Written by nieuwssite

Onafhankelijke nieuwssite met nieuws uit Sint-Pieters-Leeuw en zijn deelgemeenten.

%d bloggers liken dit: