REGIO: – Dit jaar viert Stadsradio Halle (105.6 FM) een heel jaar lang haar 30ste verjaardag. Zo was er reeds de reis met 280 luisteraars naar Spanje en het speciaal optreden van Willy Sommers.
Gisterenavond kondigde de medewerkers van de radio nog enkele evenementen aan. Zo wordt vrijdag in Halle De Kleine Vaantjesboer een Stadsradio kostuum aangetrokken en natuurlijk verwacht men iedereen op zaterdag 19 september 2015 in CC De Meent voor “Parels om te zien”. Verder trekt Stadsradio Halle ook de volgende jaren de kaart van regionale nieuws- en sport weetjes en een uitgebreide agenda aangevuld met vooral Vlaamse muziek en oldies.

30 jaar Stadsradio Halle in aanwezigheid van Miss Dworp Evi Carels en sponsor Peugeot Group Olivier
30 jaar Stadsradio Halle in aanwezigheid van Miss Dworp Evi Carels en sponsor Peugeot Group Ollivier

Stadsradio Halle, hoe het 30 jaar geleden allemaal begon…
In 1984 had Chris Van Brabant syndicated programs op een 15-tal radio’s in Vlaanderen. Die waren ondermeer te beluisteren op: radio reflex Mechelen, radio Christina Heist-Op-Den Berg, radio Dender, radio 77, radio Go, radio Beverland, radio Milady in Halle, radio Del sol, radio Rds, radio WLS, radio Ternat, radio Mig, … Chris Van Brabant  & De Brabantse editie was de naam van dat programma.
Daarnaast was Chris actief bij Radio Seven en nadien bij SIS-FM in Brussel als dj. In het weekend deed Chris op zaterdag de hitparade live bij Radio Christina en bij radio Milady in Halle. En hier begint het verhaal, het ontstaan van Stadsradio Halle….
Radio Milady was naast Victoria de tweede radio in Halle en het liep niet zo goed. Eigenaar was een zekere Luc, die een platenzaak runde en een discotheek uitbaatte op Sint-Rochus. Radio Milady  had geen officiële erkenning, werd slecht geleid en zat met een financiële put. In Halle werd een tweede officiële vergunning afgeleverd aan de VZW Omega-Zuid. Na opzoekingswerk kwam Chris te weten wie of welke organisatie hier achter zat, namelijk het ACW, de koepel  van de Christelijke Arbeidersbeweging van Brussel-Halle-Vilvoorde. Chris nam contact op met het ACW, en begin  februari 1986 ging Chris Vanderroost,  alias Chris van Brabant,  in dienst bij zijn eerste werkgever als verantwoordelijke voor radio in BHV, voor de VZW Omega Zuid  en de VZW Alpha – Noord. Chris Vanderoost en Dirk De Greef treden toe tot de de VZW Omega-Zuid. Op dat moment wordt radio Milady, Stadsradio Milady met de skyline van Halle als logo. Een skyline die bij Stadsradio Reflex in Mechelen ook werd gebruikt. In april-mei 1986 verhuist Stadsradio Milady van Essenbeek (Zavelput) naar Dworp (Bruinenput), in het KAJ domein, nog opgericht door  Monseigneur Cardijn.
Dit was een onvergetelijke verhuis in het holst van de nacht, met de hulp van vele handen, Willy & Cecile Leunens, een toen nog zeer jonge Stef Gits met papa, … In juni 1986 zijn de studio’s afgewerkt, Pascal Braeckman legt de laatste hand aan de studio, en Jean-Luc Dehaene, Minister van Sociale Zaken, opent officieel de  radiostudio. Vanaf dat moment is het STADSRADIO Halle 105.6!
Tot in 1989 timmert Stadsradio Halle rustig verder aan de ingeslagen weg, met live programma’s vanaf 7 tot 24 uur.In juni 1989  verhuist Chris Vanderroost van het ACW naar het kabinet van Jos Chabert als perschef bij de opstart van de eerste Brusselse regering, na de fameuze 100 dagen van Jean-Luc Dehaene !
Stadsradio Halle verhuist in 1992 naar de Bergensesteenweg 94 in Halle. Stadsradio Halle trekt in bij een intussen zeer vertrouwd gezicht, André Segers, de man van de techniek, en zijn echtgenote Nicole die toen het secretariaat en de commerciële cel runde samen met Fried Ringoot.

Deze slideshow vereist JavaScript.


Stadsradio Halle, 30 jaar later…
Stadsradio Halle is veel meer dan een muziekje dat uit je radio klinkt. Want Stadsradio Halle brengt naast het nationaal nieuws ook regionaal nieuws. Dat doen we via directe contacten met de lokale politie en andere regionale contactpersonen en natuurlijk ook via onze regio-agenda die meer informatie geeft over de activiteiten in het Pajottenland en de Zennevallei.

En voor wie dit al veel vindt voor een lokale radio, Stadsradio Halle doet er nog een schepje bovenop want wij werken ook volgens een uniek format. We richten ons tot een belangrijke doelgroep van luisteraars van alle leeftijden met vooral Vlaamse muziek en oldies. En als kers op onze verjaardagstaart zorgen we er voor dat er uit jouw radio meer dan ooit een “Goed Gevoel” komt.

De voorbije twee seizoenen praatte Kris Baert in zijn programma OPEN KAART met een pak klinkende namen uit de politiek, de sport en de showbusiness in Vlaanderen. Ondermeer de volgende namen kreeg Kris aan zijn gesprekstafel: Will Tura, Willy Sommers, Paul Severs, Urbanus, Carry Goossens, Marijn De Valck, Markske van FC De Kampioenen, Marleen Merckx, Paul Van Himst, Herman Van Holsbeeck , José De Cauwer, Lucien Van Impe, Sven Nys en -niet te vergeten- Europees President Herman Van Rompuy. Een indrukwekkende lijst van topnamen! En daar deed Kris er vanmorgen tussen 10 en 12 nog ééntje bij, hier in De Meent. Kris sloot zijn reeks OPEN KAART af met zijn grote idool Bart Herman. Telkens zocht en vond Ben Braillard er de passende muziek bij! Het programma verdwijnt maar niets zegt dat er op het onverwachts niet nog eens een vedette opduikt bij Kris, in feestzaal De Witte Duif! Maar dat verneem je dan wel op het gepaste moment!

In het voorbije zaalvoetbalseizoen was Halle-Gooik dè sensatie in ons land! De ploeg begon tien jaar geleden in Gooik, in vierde provinciale. Nu, dik tien jaar later, is Halle-Gooik landskampioen in de hoogste klasse. En het won ‘en passant’ ook nog de Beker van België. Al deze topmomenten van het voorbije jaar werden door de STADSRADIO live gevolgd. Kris Baert leverde het LIVE-COMMENTAAR bij de topmatchen. Jempi Van Vlaanderen stond hem bij door de fijne muziekjes vlot aan mekaar te praten. Kris had telkens een BH bij zich.. Een BH? Jawel een Bekende Hallenaar. Dat begon met de Sportschepen wijlen Michel Bellemans en burgemeester Dirk Pieters . Daarna dook zowat gans bekend Halle op, naast Kris. Ook volgend seizoen trekken Kris en Jempi met hun REIZENDE SPORTSHOW naar het zaalvoetbal èn naar andere topevenementen in Halle en omgeving. Hou ze dus in de gaten, die twee sportieve kerels!

Stadsradio Halle op reis
Stadsradio gaat reeds 3 jaar met zijn luisteraars op vakantie.Steeds nemen we een paar lokale zangers mee. Ook speciaal voor onze 30 jaar hebben de vakantiegangers dit jaar kunnen genieten van een spetterend optreden van De Romeo’s. Iedereen komt terug met een goed en uitgerust gevoel.
In 2016 gaan we terug naar Spanje.

Stadsradio Halle presenteert op zaterdag 19 september 2015 in CC De Meent in Alsemberg “Parels om te zien”.
10 uur 2015-09-19-affiche-parelsomtezienOpname laatste radio programma “Open Kaart” met Kris Baert en Bart Herman
14 uur optredens van De Schaduwen – Johan Veugelers – Pascal Montelli – John Horton – Nico Hazes – Dance O’Mania
20 uur showavond met Paul Severs – Herbert Verhaeghe – Steve Tielens – Nicky Jones Bart – René Scohy – Doran – Sammy Baker – Rudy Clark – Benny Michiels en Frank Galan.
Begeleid door de Golden Bis Band.
Inkom: Open Kaart 6 euro, Namiddag 8 euro, showavond 25 euro – Dagticket 30 euro – Kaarten en reservaties 0494 /22.00.16

Ontdek meer van Sint-Pieters-Leeuw nieuwssite

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder