SINT-PIETERS-LEEUW: – Wie vanuit Vlezenbeek naar het centrum van de gemeente rijdt kan er niet naast kijken de kerktoren van de Sint-Pieter-en-Pauluskerk schittert sinds eind vorige week weer in het landschap.
2015-08-19-toren_Sint-Pieterskerk_04
Eind vorige week werden de stellingen rond de toren van de Sint-Pieterskerk aan de Rink verwijderd na de 2de restauratiefase.
Deze fase omvatte de grondige restauratie van de 40 meter hoge kalkzandstenen toren uit het begin van de 16de eeuw.
Daarbij werd zoveel mogelijk kalkzandsteen behouden of vervangen door een identieke steen. De gevels werden gereinigd en verweerd voegwerk werd verwijderd. De toren is nu ook verstevigd met 39 kousankers, aangebracht in de kern van de muren en dit op 3 verschillende hoogtes, en werden de muren geïnjecteerd met grout. De afgescheurde traptoren werd terug ingebonden met de torenromp.
Het 19de-eeuwse glasraam kreeg een voorzetbeglazing en werd gerestaureerd.

Deze diashow vereist JavaScript.


Zie ook onze eerder gepubliceerde artikels:
26/02/2015 – Gerestaureerd kruis staat opnieuw op de kerktoren van de Sint-Pieterskerk
02/06/2014 – Werfbezoek restauratie toren Sint-Pieterskerk
05/03/2014 – start restauratiefase 2: Sint-Pieter-en-Pauluskerk
17/04/2013 – 948.745,58 euro voor tweede restauratiefase Sint-Pieterskerk

1 comment

  1. Nu de kerktoren zo mooi is gerestaureerd is het wenselijk om de bomen rond de kerk eens onder handen te nemen, de takken wat in te korten wat zal maken dat de kerk in haar geheel nog beter uit de verf komt, gelieve deze boodschap aan deze die hier iets kunnen aan doen over te maken, Marcello.

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: