OUDENAKEN: – Dit weekend heerste er weer een gezellige drukte aan de loodsen van Hubert Lemaire en Anita Pint ter gelegenheid van “Kermis Oudenaken” georganiseerd door rijvereniging De Leeuwse Ridders.
2015-08-02-kermis-Oudenaken (25)
2015-08-02-kermis-Oudenaken (09)
Zaterdag had er een fuif en een gezellig praat-en danscafé plaats en vandaag, zondag, was een echte familiedag met fiets- en autozoektocht t.v.v. “Kom op tegen kanker” waaraan zo’n 66 fietsers en 17 auto’s aan deelnamen.
De kinderen konden ponyrijden, een huifkar tochtje maken, op de springkastelen spelen en spelletjes spelen.
Natuurlijk was er ook varken aan ‘t spit. Reeds van 8.00 uur deze morgen werden de vuren aangestoken om tegen 17.00 uur vier mooi gebakken varkens te hebben.
Voeg daarbij het in Vlezenbeek gebrouwen biertje “Wutte Mie” van 4Pajot met mout en gerst uit Oudenaken en de avond kon niet meer stuk.

Deze diashow vereist JavaScript.


De Leeuwse Ridders uit Sint-Pieters-Leeuw zijn onderdeel van de Landelijke Rijverenigingen en tellen een 30-tal ruiters. Om paardrijden voor onze leden betaalbaar te houden, trachten we met Kermis Oudenaken onze kas te spijzen”, legt Johan Pint uit. “Elke vier jaar richt de club ook een ruitertornooi in waaraan een 500-tal paarden deelnemen. In 2016 staat de volgende editie op het programma. Die wordt speciaal, want wij mogen voor de tweede keer in onze clubgeschiedenis het provinciaal LRV-kampioenschap voor Vlaams-Brabant organiseren.”

%d bloggers liken dit: