2015-06-10-Kanaal_Brussel-Charlerloi_02RUISBROEK: – Het goederenvervoer via de waterweg blijft positief evolueren. Op de waterwegen die Waterwegen en Zeekanaal NV (W&Z) beheert, werd in het eerste semester van 2015 een totaal tonnage vervoerd van 16,8 miljoen ton. Dat is een stijging van 3,98% in vergelijking met het eerste semester van 2014.Ook het goederenvervoer langs het kanaal Brussel-Charlerloi zit in de lift.

Het kanaal Brussel-Charlerloi volgt daarmee de stijgende trend in Vlaanderen. Het kanaal was in de eerste helft van 2015 goed voor het transport van 1,5 miljoen ton goederen, een stijging van 3,31 procent. De moderniseringsplannen voor het kanaal krijgen in de Zennevallei stilaan vorm. Daarmee hoopt Waterwegen en Zeekanaal het goederenvervoer op het kanaal nog te doen stijgen.

Written by nieuwssite

Onafhankelijke nieuwssite met nieuws uit Sint-Pieters-Leeuw en zijn deelgemeenten.

%d bloggers liken dit: