REGIO: – Wie voor tijdens de vakantie nog een goed boek zoekt raden we twee nieuwe boeken aan van Halse schrijvers die net verschenen zijn. Van Patrick De Bruyn verscheen bij Manteau “Slaapwel” en bij uitgeverij Vrijdag verscheen “Voldaan” van Jos Pierreux.
2015-07-18-Patrick-de-bruyn-slaapwel_Jos-Pierreux-Voldaan
2015-07-11-Patrick-De-BruynPatrick De Bruyn – Slaapwel
De gepensioneerde mijnheer Adam heeft wat spaarcenten en doet daar niet geheimzinnig over. Hij mag graag verkondigen dat hij een levensgenieter is. Alleen, sinds zijn vrouw overleden is, heeft hij niemand meer om samen mee te genieten.
Met een bankencrisis die verder toeslaat, belastingen die steeds dieper inhakken op inkomens en banken die slechts geld lenen aan wie al geld heeft, lijkt de alleenstaande weduwnaar voor velen een interessant individu. Iedereen in het slaperige stadje weet wie allemaal op zijn spaarcenten uit is. Alleen mijnheer Adam denkt dat ze voor zijn natuurlijke charme vallen.
De zaken worden gecompliceerd voor de gegadigden als een oude bekende uit het buitenland terugkeert. En het wordt helemaal ingewikkeld als er een moord gebeurt. Hoe snel iedereen zich ook uit het ingewikkelde kluwen van hebzucht zonder scrupules wil terugtrekken, de moordenaar zal gevat worden. En het aantal verdachten is niet groot.
Wordt dit thema in handen van Patrick De Bruyn een good oldfashioned whodunit? Wie hem kent, weet dat die kans klein is.
uitgeverij: Manteau
ISBN: 9789022331316
Prijs: € 21,99

2015-07-11-archieffoto-jos-pierreuxJos Pierreux – Voldaan
Jos Pierreux, bekend van zijn politieromans met de Knokke-Heistse inspecteur Luk Borré in de hoofdrol, gooit het dit keer met zijn nieuwe thriller “Voldaan” over een andere boeg. In dit spannend verhaal probeert het hoofdpersonage te betalen maar vindt hij nadien op een of andere manier steevast zijn geld terug.

Het begint op café, waar voor Bella Klaas de consumpties gratis blijken. Waarna zijn premie door de verzekeringsmaatschappij terug wordt gestort. Hij reist en eet kosteloos. En als hij contant betaalt, vindt hij het geld later terug in zijn zakken. Hij is de man wiens schulden vereffend waren. Zoals we allemaal zouden willen. Alles lijkt voor hem dus gratis. Enerzijds vindt hij dat superleuk, anderzijds begint hij te twijfelen. Wie betaalt zijn schulden? Hoe? Waarom gebeurt zoiets? Hij is bang dat hij vroeg of laat de rekening krijgt.

Hij is een adoptiekind. Heeft het daarmee te maken? Zijn beeldmooie vrouw heeft een eerder duistere achtergrond. Zou die… De niet onbesproken vriend is misschien een piste. Een ontevreden klant die hem wil compromitteren? De grote vraag die Jos Pierreux bij de lezer oproept is hoe hij/zij zou reageren als men nergens meer voor hoefde te betalen. Genieten… of balen?
uitgeverij: Vrijdag
ISBN: 9789460013522
Prijs: € 18,50

%d bloggers liken dit: