SINT-PIETERS-LEEUW: – De afgelopen maanden ondervonden de Leeuwse leerlingen dat afval niet zomaar afval is. Samen gingen ze de uitdaging aan om in één maand minstens 100 batterijen te verzamelen, de schoolomgeving net te houden en een modeshow te organiseren met kledij gemaakt van afval. Met trots deelden we alle Fata Morgana vuilbakjes uit om klassen te belonen voor de geslaagde opdrachten!

De gemeente Sint-Pieters-Leeuw, Haviland en de Leeuwse scholen maakten van dit Fata Morgana project een succes. Het resultaat van het harde werk kan je zien via onderstaand filmpje.

Schepen voor Onderwijs, Gunther Coppens: “We slaagden erin om leerlingen bewust te maken van het afval dat dagelijks wordt geproduceerd. Een bezoek van een vuilniswagen en een interactieve tentoonstelling zorgden ervoor dat leerlingen op een speelse manier inzicht kregen in wat er met hun afval gebeurt. Dit project werd, door de inzet van vele mensen voor en achter de schermen, een echte topper!

%d bloggers liken dit: