2015-06-21-BBQwedstrijd-CVO-COOVI_01ANDERLECHT / SINT-PIETERS-LEEUW: – Afgelopen zaterdag hield CVO COOVI zijn jaarlijkse Zomerhappening. Er stonden tal van activiteiten op het programma, waaronder een bierfestival, bloemen- en fototentoonstelling, gastronomische BBQ, infostanden, inschrijvingen, …Nieuw was dit jaar een BBQ-wedstrijd. En deze eerste editie werd gewonnen door een ploeg inwoners uit Sint-Pieters-Leeuw.

Deelnemende ploegen waren oud cursisten, cursisten van avondgroepen en van de dagopleiding.
De opgelegde taak was een bereiding van zeebaars als voorgerecht te maken op de BBQ , dit voor 10 personen binnen een tijdslimiet.
En hoofdschotel met opgelegd ingrediënt een lamsrack ( ribstuk) bereid op de BBQ binnen tijdslimiet
Een dessert bereid op de BBQ naar keuze.

De smaakpapillen werden gestreeld met licht gerookte zeebaars tot in zoutkorst bereide zeebaars, wat zeker en vast niet zo makkelijk was, een uitdaging maar een zeer geslaagde .
De gaartijden van lamsvlees liepen uit van perfect, zeer goed tot voldoende.

Siska Oscé, CVO COOVI: “De ene groep was de andere wel waard, verrassende en inspirerende gerechtjes was het eindresultaat, dit was dan ook een puntenrace tegen elkaar op.
Het winnend team won met 2 % meer dan de tweede groep, dit zegt veel over de deelnemende groepen.
Alvast van de ganse jury een welgemeende proficiat aan de winnaars, en de overige deelnemers.
De winnaars zijn inwoners van Sint-Pieters Leeuw, Christof Heremans en Marie-Pascale Vandekerckhove, Raymond De Saeger en Annemie Van Meulder. Raymond is tevens mede brouwer van het bier 4Pajot, waar de ploeg ook mee gewerkt heeft bij de uitvoering van de opdracht!

2015-06-21-BBQwedstrijd-CVO-COOVI_02
Siska Oscé, CVO COOVI: “De zeer veel goede positieve reactie van de toeschouwers en bezoekers op onze opendeurdag hebben ons overtuigd om reeds te brainstormen over de thema’s van volgende jaar, de tweede editie die we gaan aanpakken op een originele manier.
Wij hopen alvast toffe uitdagers te mogen inschrijven voor onze CVO COOVI BBQ wedstrijd.

2015-06-21-BBQwedstrijd-CVO-COOVI_03 2015-06-21-BBQwedstrijd-CVO-COOVI_04 2015-06-21-BBQwedstrijd-CVO-COOVI_05
Foto’s gemaakt door Werner Deweerdt.
Meer info: www.coovi.be

%d bloggers liken dit: