SINT-PIETERS-LEEUW: – In het woon- en zorgcentrum Sint-Antonius werden vandaag twee honderdjarigen gevierd. Marie De Crem en Albert Vanhoutte werden beiden 100 jaar.
2015-06-11-twee-honderd-jarigen
Marie De Crem bleef thuis wonen om de ouders te helpen bij het kweken van groenten. Nadien stapte ze te voet met pak en zak naar Brussel om er de groenten te verkopen. Ze trouwde met Jean Kestemont uit Dilbeek en ze kregen één dochter. Terwijl Jean zijn boterham verdiende als kolenhandelaar, breidde Marie. Dat breigoed gaf ze aan het ziekenhuis. Na het overlijden van haar man, had Marie haar eigen leven. Ze woonde op Bizet. Na vele jaren werken deed ze haar zin. Regelmatig dronk ze met vrienden en buren een pintje. In 2009 verhuisde Marie naar WZC Sint-Antonius. Met haar buren slaat ze regelmatig een babbeltje.

Albert Vanhoutte groeide op in Stene, een deelgemeente van Oostende. Albert wou bakker worden en werkte bij verschillende bakkers. Toen de oorlog uitbrak, werd Albert samen met zijn broer krijgsgevangene. Na de oorlog leerde Albert zijn buurmeisje Georgette kennen en samen groeide hun gezin met zeven kinderen. Ze verhuisden naar Ruisbroek en nadien naar Halle. Daar had Albert zijn eigen bakkerij. Na het pensioen genoten beiden van de rust en reizen. Na de ziekte en het overlijden van Georgette bleef Albert 20 jaar alleen. Bijna vier jaar terug verhuisde Albert naar WZC Sint-Antonius.

%d bloggers liken dit: