bibliotheek_SINT-PIETERS-LEEUWVLAAMS-BRABANT / SINT-PIETERS-LEEUW: – 54 Vlaams-Brabantse bibliotheken krijgen samen 70.000 euro subsidies voor interbibliothecair leenverkeer.

De bibliotheken van Aarschot, Affligem, Asse, Beersel, Bekkevoort, Bertem, Bierbeek, Boutersem, Diest, Geetbets, Dilbeek, Galmaarden, Geetbets, Glabbeek, Gooik, Grimbergen, Haacht-Boortmeerbeek, Halle, Herent, Herne, Hoeilaart, Holsbeek, Kampenhout, Kapelle-op-den-Bos, Keerbergen, Kortenaken, Kortenberg, Landen, Lennik, Leuven, Liedekerke, Linter, Londerzeel, Machelen, Meise, Merchtem, Opwijk, Overijse, Pepingen, Roosdaal, Rotselaar, Scherpenheuvel-Zichem, Sint-Genesius-Rode, Sint-Pieters-Leeuw, Steenokkerzeel, Ternat, Tervuren, Tielt-Winge, Tienen, Tremelo Vilvoorde, Wemmel, Zaventem, Zemst en Zoutleeuw krijgen samen 70.000 euro voor hun interbibliothecair leenverkeer.

Via interbibliothecair leenverkeer (IBL) kan een bibliotheek boeken en ander materiaal dat niet aanwezig zijn in de eigen collectie aanvragen bij een andere bibliotheek.
Voor de bibliotheekgebruiker is IBL een bijzondere dienstverlening, voor de bibliotheek is het een belangrijk onderdeel van een modern collectiebeleid. Dankzij IBL kan de bibliotheek tegemoetkomen aan de wensen van de bibliotheekbezoeker, ongeacht de omvang en de inhoud van de eigen collectie’, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor cultuur.

%d bloggers liken dit: