2015-05-18-didier-goes-enduromanSINT-PIETERS-LEEUW: – Didier Fontaine uit Gooik  wil tussen 21 en 27 augustus als eerste Belg deelnemen aan de Enduroman Arch-to-Arch. Dat is de zwaarste triatlon ter wereld. Fontaine wil op die manier samen met Rotary Sint-Pieters-Leeuw geld inzamelen voor een sportterrein in het SOS Kinderrdorp in Bande, Wallonië.

Ik ben Didier Fontaine. Een druk bezette echtgenoot, triatleet in hart en nieren en papa van twee kinderen met een fulltime job als Consulting Practice Manager bij Oracle. En ik heb een droom! Een droom om als eerste Belg de Enduroman Arch-to-Arc te volbrengen en daarmee geld in te zamelen om kwetsbare kinderen de kans te geven om te kunnen sporten!

Enduroman
De Enduroman Arch-to-Arc is één van de zwaarste triatlons ter wereld en begint met een loopafstand van London naar Dover (87 mijl/138,39km), gevolgd door een zwemafstand van Dover naar Calais om te eindigen met een fietsafstand van Calais naar Parijs ( 181 mijl/291,28km). Vooral het zwemmen valt niet te onderschatten: minstens 12 uur in zout water van een graad of 16 of minder. Tot heden slaagden slechts 21 mensen ter wereld erin de finish te halen!

Droom
Mijn droom vond zijn oorsprong tien jaar geleden, toen ik aan een overgewicht van meer dan 100kg leed. Op een dag besefte ik dat het zo niet langer verder kon en wilde ik werken aan mijn gezondheid en conditie. Vol goede moed startte ik met Evy Gruyaerts Start2Run op de iPod. Na een tijdje slaagde ik erin om 5km te lopen, dan 10km, 20… Tot ik na anderhalf jaar intensief trainen mijn eerste marathon liep in Antwerpen. Gevolgd door drie maal Brussel, Eindhoven, Parijs en New York. Mijn lichamelijke en morele grenzen verleggen werd mijn ambitie. Enkele jaren later vervolledigde ik een eerste triatlon en dit groeide uit tot het afleggen van enkele Ironmans. Tot in 2012 mijn droom ontstond om als (eerste Belg) aan de zwaarste triatlon ter wereld, Enduroman Arch-to-Arc’, deel te nemen en uiteraard volledig af te leggen.

Kwetsbare kinderen de kans geven om te sporten
Het is niet alleen mijn droom om de finish van de Enduroman Arch-to-Arc te halen, maar ook om daarmee zoveel mogelijk geld in te zamelen samen met Rotary Sint-Pieters-Leeuw om kwetsbare kinderen de kans te geven om te kunnen sporten. Het doel is om het sportterrein in het SOS Kinderdorp in Bande volledig te kunnen renoveren.

Warme oproep
Wil je me hierbij helpen? Stort dan een bijdrage via: www.sos-kinderdorpen.be/didiergoesenduroman

%d bloggers liken dit: