SINT-PIETERS-LEEUW: – SK Leeuw U17 heeft zaterdag van ERC Hoeilaart de Vlaams-Brabantse finale gewonnen van de jeugdcup Het Nieuwsblad. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd met een 1-1 uitslag als gevolg. Maar na de strafschoppenserie maakte SK Leeuw het verschil: 3-2.
2015-05-09-U17 SKLeeuw_bekerwinnaar-jeudcup_VlaBra_02
SK Leeuw U17 was in de eerste helft de betere ploeg. Largo Van Dorpe bracht roodwit na 25 minuten op voorsprong. 1-0 was ook de ruststand.
In de tweede helft trok Hoeilaart het laken naar zich toe met een gelijkmaker als gevolg. In de laatste 10 minuten domineerde opnieuw SK Leeuw maar de kansen bleven onbenut. De wedstrijd eindigde dus op een 1-1 gelijkspel.
Ook na de strafschoppenserie bleven de bordjes in evenwicht: 2-2. Anthony Dellisse redde de zesde en beslissende strafschop van Hoeilaart. Nico Van Bellingen van SK Leeuw U17 daarentegen trapte zijn bal loeihard binnen waardoor de beker van de jeugdcup Het Nieuwsblad voor SK Leeuw een feit was. SK Leeuw U17 werd eerder dit seizoen ook al kampioen in zijn reeks.
2015-05-09-U17 SKLeeuw_bekerwinnaar-jeudcup_VlaBra_01
Tekst en foto’s: Geert Vanhassel

%d bloggers liken dit: