2015-05-06-opvoedeninjebuurtSINT-PIETERS-LEEUW: – Ook in 2015 gaat de Week van de Opvoeding door. Dit jaar heeft de Week van de Opvoeding als thema: ‘Opvoeden in je buurt’.

Opvoeden in je buurt betekent dat je als ouder je kind niet alleen hoeft groot te brengen. Je doet het samen met de hele buurt. Soms doet het deugd om te praten over opvoeden met buren, familie, vrienden of andere ouders. Daarnaast kom je als ouder ook op plaatsen zoals de kinderopvang, de school, de sportclub, de bib, de jeugdbeweging,.. waar over opvoeden gesproken kan worden. Op al deze plekken zorgen ouders, burgers, professionals, vrijwilligers, samen voor een buurt waar het goed is om op te groeien. En natuurlijk doen kinderen en jongeren ook zelf hun inbreng: ze hebben dromen, noden en talenten, ze leren van elkaar en gaan in interactie met heel wat verschillende volwassenen.

Levensreddend handelen bij baby’s en peuters – 18 mei 2015
Kinderen zijn meestal zeer actief. Het is daarom ook heel belangrijk een continu overzicht over de situatie te behouden, wat niet altijd makkelijk is. Door het feit dat ze tegelijk zeer actief en tegelijk nog zo kwetsbaar zijn, is het belangrijk dat we kunnen ingrijpen bij een noodsituatie.
In deze vorming bekijken we hoe je snel en correct moet handelen bij een kind in een levensbedreigende situatie. We kijken ook hoe je correct moet handelen bij verstikking en verslikking. Daarna gaan we intensief de reanimatietechniek, aangepast aan de leeftijd inoefenen.
Maandag 18 mei 2015 van 19 tot 22 uur – onthaal vanaf 18.30 uur
Kostprijs: € 10,00
Coloma – J. Depauwstraat 25 – Sint-Pieters-Leeuw
Max 2 x 15 personen – Vooraf inschrijven verplicht!
Kinderopvang@sint-pieters-leeuw.be of 02 378 25 27

Vorming kicken en chillen “Over omgaan met gevoelens bij jongeren” (10-15 jaar) – 20 mei 2015
De gevoelswereld van pubers kent vele schakeringen. Zij zijn laaiend enthousiast en ‘smijten’ zich als ze erin geloven. Zij zijn verontwaardigd over de uitspraak van een leerkracht en diep ongelukkig om een verloren liefde. Het lichaam van pubers kent een groeispurt. De hormonen gieren. Het denken en voelen is in volle ontwikkeling. Pubers worstelen met zichzelf en met de hen omringende wereld. Zij hebben volwassenen nodig die op afstand nabij zijn. Als ouder kan je luisteren en de gevoelens van pubers leren begrijpen vanuit hun wereld.
Woensdag 20 mei 2015 van 19 tot 22 uur – onthaal vanaf 18.30 uur
Locatie: Vlaams Trefpunt Laekelinde – Lotstraat 6 – Sint-PietersLeeuw
Kostprijs: gratis – Max. 30 personen – Vooraf inschrijven verplicht
Jeugddienst@sint-pieters-leeuw.be of 02 370 28 80

%d bloggers liken dit: