2015-04-27-archieffoto
archieffoto

SINT-PIETERS-LEEUW: – De drie studenten van hogeschool Odisee uit Sint-Pieters-Leeuw, Elke Rimaux Nathalie De Leener en Jill Ophallfens, die in Nepal verblijven, zijn ongedeerd na de aardschok die het land trof en zijn op weg naar huis.

De drie studenten van hogeschool Odisee verbleven op dat moment in het land. In het kader van hun opleiding liepen zij er stage en verbleven er bij een gastgezin in het dorp Nakhkhu bij Kathmandu.
Het gaat om twee studenten Lager onderwijs, Elke Rimaux en Nathalie De Leener, en één student Secundair onderwijs, Jill Ophalffens. De studenten, alle drie afkomstig uit Sint-Pieters-Leeuw, waren vanochtend veilig in de ambassade van Zwitserland in Kathmandu en zitten op dit moment op een vliegtuig naar Delhi (India).

Internationaal coördinator ontwikkelingssamenwerking An De Moor van Odisee vertelt: “Zaterdag hebben we de ouders van de studenten opgebeld met de vraag of ze contact hebben gehad met hun kinderen. Dat was bij de drie studenten het geval: ze waren ongedeerd. Alle ouders vroegen ons om hun kinderen naar België te brengen. Wij hebben daarop contact proberen krijgen met het ereconsulaat, wat niet is gelukt. Vervolgens hebben we contact opgenomen met het ministerie van Defensie, dat een legervliegtuig naar het rampgebied heeft gestuurd. België heeft in het land geen ambassade. Dankzij de tussenkomt van minister Vandeput en de ondersteuning van het Belgische leger zijn onze studenten door een team van B-Fast naar de Zwitserse ambassade in Kathmandu gebracht. Op dit moment zijn ze onderweg met een vliegtuig naar Delhi (India). Het leger is voelbaar bekommerd om het lot van onze studenten: ik heb niets dan lof voor de manier waarop de samenwerking verloopt. Morgen reizen de studenten door naar Melsbroek. Ook de organisaties waarmee we samenwerken voor de stage, Projects abroad en VSN Projects, hebben grote inspanningen gedaan om onze studenten op een veilige plek te krijgen.”

UPDATE 22 uur: Ouders Elke: “We hebben de meisjes ook vandaag aan de lijn gehad. Eerst zaten ze in de Zwitserse ambassade daarna vertrokken met bus naar luchthaven Kathmandu. Het vliegtuig van B-Fast team kon niet landen wegens te druk vliegverkeer. Daarna werden ze overgebracht naar Belgisch consulaat in Kathmandu. Morgen hebben ze een vlucht naar New Delhi en dan wachten op vlucht naar België.”

Zie ook ons artikel van zondag 26/04/2015

UPDATE 30/04/2015: – Welkom thuis aan Jill, Elke en Nathalie na aardbeving Nepal.
(hier samen met Odisee internatinaal coördinator An De Moor)
2015-04-30-terug-uit-Nepal

%d bloggers liken dit: