chemisch-gevaarDROGENBOS / RUISBROEK: – Op de site van Allnex, aan de Anderlechtstraat 33 te Drogenbos, ontstond vanavond bij een incident een chemische reactie waardoor er een irriterende geur en rookontwikkeling is. De politie vraagt de omwonenden om ramen en deuren gesloten te houden. De brandweerkorpsen van Halle en Anderlecht zijn ter plaatse.

www.drogenbos.be meldt: “Incident op site Allnex te Drogenbos – situatie is onder controle. Er was initieel veel geurhinder maar die is niet schadelijk en neemt momenteel af. Gelieve ramen en deuren gesloten te houden.”

UPDATE: Uit voorzorg werd het gemeentelijk rampenplan van Drogenbos afgekondigd.
Er zijn momenteel 60 brandweerlieden op de site evenals het TAG team (Team anti-gas). De dampen die ontsnapten, zijn door een watergordijn neergeslagen en dat water wordt opgevangen in bekkens op het bedrijf zelf.
Volgens de Brusselse brandweer is alles onder controle maar zullen ze nog een groot deel van de nacht ter plaatse blijven.

%d bloggers liken dit: