2015-03-28-alcoholcontrole-SINT-PIETERS-LEEUW: – In de nacht van 28 op 29 maart 2015 tussen 21u00 en 05u00 organiseerden de politiezones Sint-Pieters-Leeuw, Beersel en Halle een gezamenlijk gecoördineerde actie tegen het sturen onder invloed van alcohol en/of andere stoffen dewelke de rijvaardigheid kunnen beïnvloeden.

De actie kadert in het fusietraject van de drie politiezones naar de PZ Zennevalei. Operatie CALVADOS (Collectieve Actie Leefbaar Verkeer zonder Alcohol/Drugs of Overdreven Snelheid) beoogt een verhoging van de verkeersveiligheid door verhoging van de pakkans. Op verscheidene plaatsen, verspreid over de verschillende politiezones, werden controledispositieven in plaats gesteld waarbij in het totaal 180 voertuigen werden gecontroleerd.

Van de 180 gecontroleerde bestuurders werden spijtig genoeg 22 bestuurders (12%) onder invloed van alcohol, of andere stoffen die de rijvaardigheid beïnvloeden, bevonden. 15 bestuurders legden een Positieve ademtest af waarbij 4 personen hun rijbewijs onmiddellijk voor vijftien dagen mochten afgeven. 5 bestuurders bevonden zich in de alarmfase (lichte alcoholintoxicatie) en 2 bestuurders ondergingen een positieve drugtest. Zij waren bijgevolg hun rijbewijs eveneens kwijt voor 15dagen.

2015-03-18 - Drive Up SafetyVerder werden er drie voertuigen in beslag genomen wegens geen geldige verzekering, bleken er 2 bestuurders te rijden zonder houder te zijn van een geldig rijbewijs en werden er 2 personen bekeurd wegens het niet dragen van de veiligheidsgordel.

Dankzij de samenwerking met DUS (Drive Up Safety), een verkeersveiligheidsorganisatie voor jongeren, werden de bestuurders, dewelke na controle in orde bleken, verwend met een leuke Goodiebag.

In de toekomst zullen er meerdere van deze gecoördineerde acties worden georganiseerd.

%d bloggers liken dit: