2015-03-31-affiche-BendaVLEZENBEEK: – Naar aanleiding van het Afrikafilmfestival (www.afrikafilmfestival.be) organiseert het gemeentebestuur in samenwerking met de gemeentelijke raad voor ontwikkelingssamenwerking (GROS) op 31 maart 2015 een filmavond.

De film Benda Bilili gaat over een aantal straatjongeren in Kinshasa die er van dromen om van hun muziekgroep Staff Benda Bilili de beste band in Kinshasa (Congo) te maken. De muzikanten schuimen de straten af in hun aangepaste “Mad Max” rolstoelen. Zij zijn de sterren uit de getto bij wie Roger, een straatjongen, zich dolgraag wil aansluiten. Door te zingen en te dansen proberen ze te overleven en aan de ellende en gevaren van het straatleven te ontsnappen.
Vijf jaar lang werd Staff Benda Bilili gevolgd, vanaf de eerste repetitie tot hun triomf op de internationale festivals. “Benda Bilili” is het verhaal van een droom die werkelijkheid is geworden.

De vertoning vindt plaats in CC De Merselborre, schaliestraat 2, 1602 Sint-Pieters-Leeuw.
Deuren: 20 uur
Inkom: 3 euro – Voor info en tickets : 02 371 22 18
Na de vertoning is er gelegenheid voor een gezellige babbel bij een lekker Fair Trade drankje !

%d bloggers liken dit: