BRUSSEL / VLAAMS-BRABANT: – De website BrusselNieuws en TV Brussel melden dat Vlaams minister van Media en Brussel Sven Gatz (Open VLD) vindt dat TV Brussel ook in Vlaams-Brabant moet kunnen bekeken worden. Een recente studie toonde nog dat randbewoners daar vragende partij voor zijn.

Gatz is deze zondag te gast in het interviewprogramma Polspoel op TV Brussel. Op de vraag of de stadszender ook in Vlaams-Brabant moet kunnen worden bekeken, antwoordt Gatz dat hij wil bekijken hoe dat kan.
TV Brussel kan momenteel niet bekeken worden op de kabel buiten het Brussels gewest. Die situatie gaat terug op afspraken van twintig jaar geleden. Bij de oprichting van de zender heerste toen de vrees dat ook Télé Bruxelles in de Rand zou gaan uitzenden en zo de verfransing in de hand werken.
Lees het volledige artikel via: www.brusselnieuws.be

%d bloggers liken dit: