2014-04-03-wie-geen-schaduw-blijftREGIO: – Wie geen schaduw blijft blikt terug op de avontuurlijke reis van een stadsdichter in zijn stad. Geert Vanhassel (°1970) was stadsdichter in Halle van 2009 tot 2014. De poëzie over zijn ‘uit de hand gelopen dorp’ is soms best emotioneel of hard, maar zijn onverbeterlijk optimisme haalt telkens weer de bovenhand.

Wie geen schaduw blijft is echter niet alleen het verhaal van een inwoner op zoek naar de ziel van zijn stad, het is net zo goed het relaas van een man die de weg zoekt naar zijn eigen gemoed en zijn eigen identiteit.

Kunstenaar Wim Adriaenssens nam een duik in deze poëzie en kwam bovendrijven met twaalf nieuwe schilderijen. Schilderen met woorden of dichten met kleuren? Wie geen schaduw blijft is een bundel die dankzij deze doorvoelde synergie meer is dan poëzie + schilderkunst.

Verkrijgbaar bij uitgeverij De Draak:
www.dedraak.org/boek/wie-geen-schaduw-blijft.html

%d bloggers liken dit: