2013-12-05-Openbaar-Vervoer-BrusselBRUSSEL: – Gisteren, donderdag 13 maart 2014, vond er tussen 13 en 21 uur een grootschalige controleactie FIPA plaats op het openbaar vervoer in het Brussels
Hoofdstedelijk Gewest. Deze actie werd gecoördineerd door de Coördinatie- en steundirectie van de federale politie te Brussel. In totaal werden 11457 personen gecontroleerd. 583 onder hen konden geen geldig vervoersbewijs voorleggen (4,9%), 7 reizigers stonden geseind.

Met de steun van de bestuurlijke en gerechtelijke overheden werden 120 politiemensen van de lokale en federale politie ingezet. Deze werden versterkt en/of bijgestaan door 100 veiligheidsmensen van de openbare vervoersmaatschappijen (MIVB, De Lijn, Securail en TEC). De dienst vreemdelingenzaken (DVZ) heeft eveneens een extra permanentie voorzien om de politiediensten sneller en adequater bij te staan.

11457 personen werden tijdens de actie gecontroleerd:
– 583 personen waren niet in het bezit van een geldig vervoersbewijs;
– 7 personen stonden geseind;
– 33 processen-verbaal werden opgesteld, 13 personen werden gerechtelijk aangehouden;
– er werden ook 9 inbeslagnames uitgevoerd, vooral voor verdovende middelen en verboden wapendracht;
– 15 personen werden administratief aangehouden, waarvan 13 voor illegaal verblijf.

%d bloggers liken dit: