HAIYAN21-21BELGIË: – Om de slachtoffers van de tyfoon Haiyan het meest effectief te helpen, lanceren de leden van het Belgisch Consortium voor Noodhulpsituaties vandaag de actie HAIYAN 21-21. Het doel van deze gezamenlijke actie is het inzamelen van de nodige fondsen om humanitaire operaties te financieren in de Filipijnen en tegelijkertijd campagnekosten te verminderen en krachten te bundelen.
Caritas International, Handicap International, Dokters van de Wereld, Oxfam-Solidariteit en UNICEF België allen aanwezig op het terrein, hopen door hun krachten te bundelen, een beroep te kunnen doen op de milde vrijgevigheid van het Belgische publiek.

Onderdak, zuiver water, gezondheidszorg, geneesmiddelen, latrines, hygiëne kits en gezondheids-en voedingsproducten moeten zeer snel ter beschikking gesteld worden. Scholen revalidatiecentra , veilige ruimten , onderdak , een vissersboot of een stuk grond zo spoedig mogelijk … Het lijkt zo simpel, maar de obstakels zijn enorm. Communicatiekanalen werden vernietigd of zijn onbestaande. De weinige luchthavens, zoals die van Cebu, die in staat zijn om humanitaire vluchten te ontvangen, raken geblokkeerd omdat de vele hulpgoederen die er toekomen niet verder kunnen vervoerd worden via de lucht door de slechte infrastructuur. Goederen worden vervoerd via enkele boten en enkele zeldzame vrachtwagens, maar het is teveel…. We hebben meer boten, helikopters, vrijgemaakte wegen en vliegtuigen nodig die in staat zijn om op korte landingsbanen te landen.Maar we hebben vooral geld nodig, veel geld om deze crisis van grote omvang aan te pakken. Voor de aankoop en levering van noodhulp, het ruimen van puin (via cash for work) het versterken van de lokale hulpteams en om mensen te helpen om hun lot terug in handen te krijgen. Dit alles heeft een prijs en iedereen kan bijdragen.

Giften zijn meer dan welkom op rekening BE 17 0000 0000 2121 of via de website www.1212.be.Giften vanaf 40 euro geven recht op een fiscaal attest.

Andere organisaties, zoals Rode Kruis-Vlaanderen en Artsen zonder Grenzen waren eerder al gestart met eigen inzamelingsacties.
Rode Kruis-Vlaanderen: rekeningnummer BE53 0000 0000 5353 (of 0000 0000 5353).
Artsen zonder Grenzen: rekeningnummer BE73 0000 0000 6060 (of 0000 0000 6060).

%d bloggers liken dit: