BIBLIOTHEEK-_Sint-Pieters-LeeuwSINT-PIETERS-LEEUW: – De Leeuwse Leeskring komt 5 keer per jaar samen. De bijeenkomsten vinden plaats in de leeszaal van de hoofdbibliotheek om 19.30 uur onder begeleiding van Griet Desmet. Het programma voor 2013-2014 staat nu vast.

– Maandag 21 oktober 2013: ‘Kaas’ van Willen Elsschot + de graphic novel ‘Kaas’,getekend door Dick Matena
Omdat de graphic novels tijdens de bibliotheekweek in de kijker staan lezen wij het boek en/of de striproman. Aansluitend krijgen jullie een korte toelichting rond graphic novels (historie, bekende voorbeelden, etc.).

– Dinsdag 10 december 2013: ‘Kind van sneeuw’ van Eowyn Ivey
Een feeëriek en magisch-realistisch verhaal waarin het prachtige landschap van Alaska en de liefde voor een kind centraal staan.

– Woensdag 26 februari 2014: ‘De minnaar’ van Marguerite Duras + het kortverhaal ‘Dewaterafsluiter’ uit haar boek ‘Het materiële leven’.
Aansluitend gaan de leeskringleden op zaterdag 8 maart naar het muziektheater “De Waterafsluiter” met Dirk Roofthooft in de Westrand (Dilbeek).

– Woensdag 23 april 2014: ‘Vele hemels boven de zevende’ van Griet Op de Beeck
Een indrukwekkend Vlaams proza debuut. Vijf mensen, met elkaar verbonden, vertellen hun verhaal. Elk proberen ze op hun manier overeind te blijven in dit bestaan.

– Donderdag 19 juni 2014: ‘Kalme chaos’ van Sandro Veronesi
Deze Italiaanse roman is een ontroerend, vaak met milde humor verteld verhaal over liefde en dood, en hoe kwetsbare mensen tussen die twee bewegen.

Meer info over de bib: www.sint-pieters-leeuw.be/bibliotheek
Rink 2 te Sint-Pieters-Leeuw – 02 371 22 64 – sint-pieters-leeuw@bibliotheek.be

%d bloggers liken dit: