2013-01-23-Carnavalradio Halle logoHALLE / REGIO: – Ze zullen op één hand te tellen zijn: de lokale radiomakers die niet dromen van een extra uitdaging, van een project dat opvalt, waar over gesproken en vooral waar naar geluisterd wordt.
Enkele medewerkers van Stadsradio hadden zo een droom. Waarom geen tijdelijk radiostation in de lucht houden dat zich in de dagen voor en tijdens Carnaval Halle specifiek richt op de carnavalist?
Andre Segers, die zich ontfermt over het dagelijks bestuur van Stadsradio Halle trok in november vorig jaar naar de VRM (Vlaamse Regulator voor de Media) en vroeg een tijdelijke evenementfrequentie aan.

Na maanden bang afwachten viel het verdict: de ploeg achter Stadsradio Halle mag elf dagen lang (1 maart 2013 tot 12 maart 2013) Carnavalradio Halle maken op 94.3 fm!

Carnavalradio Halle gaat op vrijdag 1 maart om 11 over 11 de lucht in op 94.3 FM en dat vanuit de studio’s van Stadsradio Halle, Bergensesteenweg 94, 1500 Halle. De antennes worden geplaatst op de reeds bestaande zendmast op de gebouwen van Stadsradio.
Carnavalradio Halle verdwijnt opnieuw op dinsdagmorgen 12 maart bij het afsluiten van de derde dolle Halse feestnacht en dus ook carnaval.

Andre Segers: “Natuurlijk zou Stadsradio Halle zijn eigen frequentie (105.6 FM) tien dagen lang kunnen kapen ten voordele van de carnavalradio. Maar dat vinden we weinig passend en getuigend van een gebrek aan respect voor de trouwe luisteraars van Stadsradio. Het format van Stadsradio Halle richt zich specifiek op de liefhebbers van Vlaamse muziek en oldies. Van die zender een tijdelijk carnavalkanaal maken zou de luisteraars maar matig kunnen boeien. Daarenboven zijn we er van overtuigd dat er ook heel wat mensen zijn die geen boodschap hebben aan carnaval en de bijhorende muziek. Die willen we blijven boeien met Stadsradio Halle.
 Met het initiatief van Carnavalradio Halle wil Stadsradio Halle zijn eigen lokale verbondenheid nog eens extra in de verf zetten. Dagelijks zorgen we al voor eigen lokaal nieuws en een regio-agenda. Met de carnavalzender willen we zelf voor een stukje deel uit maken van wat leeft in Halle. We trachten dan ook niet alleen grafisch (het logo van Carnavalradio Halle is gebaseerd op dat van Stadsradio) de link tussen de twee stations te leggen maar ook zal de ene zender reclame maken voor de andere. Het moet voor de luisteraar duidelijk zijn dat
Carnavalradio Halle een product is van Stadsradio Halle.”

Waar Carnavalradio Halle voor staat:

• een zo goed als continue mix van carnavalplaten en andere ambiancemakers slechts onderbroken door korte carnavalgebonden commerciële boodschappen en nationaal en lokaal nieuws. Bij dat laatste leggen we evenwel de klemtoon op het carnavalnieuws.
• een station dat er tijdens de dolle nachten meteen de sfeer inbrengt in de diverse Halse cafés want alle onderbrekingen waarvan hierboven sprake verdwijnen tijdens de feestnachten Makkelijk zat (in figuurlijke zin weliswaar) voor de cafébazen dus.
• de ideale soundtrack voor de groepen bij het leggen van delaatste hand aan hun praalwagens in de hangars want we laten de muziek voor zich spreken.
• tonnen couleur locale. Want geef nu zelf toe: een carnavalradio die zich bedient van het AN klinkt even geloofwaardig als LanceArmstrong voor zijn biecht toen ie beweerde clean te koersen. Iedereen die wat te zeggen heeft in de carnavalswereld (groepen, Halattraction,…) kan heel kort zijn of haar zegje doen en hoe Halser dat zegje klinkt hoe liever we het hebben. Ook zullen alle jingles, stationcalls en reclamespots in het Hals worden ingesproken.
• radio op zijn zotst! We stappen voor de gelegenheid af van de klassieke uuropbouw met het nieuws op het uur. Een uur op Carnavalradio Halle zal lopen tussen xx.11 en xx+ 1.11. Het nieuws hoor je bij ons dus om 11 minuten over het uur. De reden daarvoor mag duidelijk zijn.

%d bloggers liken dit: