SINT-PIETERS-LEEUW: – In de afgelopen weken, stelde de politie van Sint-Pieters-Leeuw steeds meer en meer diefstallen in schuren, loodsen en tuinhuizen vast in de omgeving van Vlezenbeek. De teller staat ondertussen al op 8!! De meeste diefstallen gebeuren tijdens de nacht. Favoriete voorwerpen om te stelen zn werkmaterialen van bekende merken als Stihl of Hilti.

De politie roept iedereen dan ook op om de nodige voorzorgen te nemen. Zoals reeds vroeger gemeld, begint preventie bij uzelf.

Enkele tips :

1: sluit altijd uw woning, tuinhuis, schuur slotvast af. Een goed slot of ketting is een eerste hindernis voor de dieven. Ook als u maar 10 minuten wegmoet, sluit u best alles af.

2: zorg ervoor dat uw werkmateriaal niet in het zicht staat

3: zorg voor voldoende verlichting bv. door schrikverlichting die automatisch aanspringt te plaatsen. Wanneer de duisternis wegvalt, zijn dieven minder geneigd in te breken

4: vraag u buren om een oogje in het zeil te houden wanneer u niet thuis bent. Sociale controle is een groot hulpmiddel voor onze diensten.

Hoort u of ziet u dan toch iets wat niet koosjer is, bel onmiddellijk het nummer 101 om onze diensten zo snel mogelijk ter plaatse te krijgen. Heb geen schrik om eens te veel te bellen, wij rukken liever eens te veel uit dan te weinig. Heeft u aangaande de vorige diefstallen iets gehoord of gezien, gelieve ons deze informatie dan ook door te spelen op het telefoonnummer van de politie van Sint-Pieters-Leeuw 02/371.22.28

De politie diensten patrouilleren eveneens dag en nacht in de regio, doch hoe meer mensen er mee kijken, hoe moeilijker het wordt voor de dieven om toe te slaan. Let wel, neem het heft niet in eigen handen maar verwittig steeds de politiediensten. Zij zullen het nodige doen om de dieven op te sporen en te arresteren.

Meer info :  www.lokalepolitie.be/sint-pieters-leeuw – 02 371 22 28  –  info@polleeuw.be

Ontdek meer van Sint-Pieters-Leeuw nieuwssite

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder