VLEZENBEEK: – Voor de 22ste opeenvolgende maal organiseert de Vlaamse Werkgroep “DE VREDE” v.z.w. – afdeling Vlezenbeek iedere woensdagavond vanaf 27 juni tot en met 29 augustus 2012 geleide fietstochten doorheen het Pajottenland en de Zennevallei. Enkel op 15 augustus wordt er niet gereden!

Het parcours wordt met zorg uitgekozen. Hierbij zijn een mooie, rustige omgeving en veilige wegen prioritair. Dat men hierdoor al eens een stoffige veldweg onder de wielen krijgt moet men er wel bijnemen. De tochten starten telkens op het Vlezenbeekse Gemeenteplein om 18.45 u.

De afstand schommelt overwegend tussen 25 en 40 km en is derhalve ook geschikt voor minder geoefende fietsers. Overigens wordt er een gematigd tempo aangehouden zodat iedereen ten volle kan genieten van de uitstap. Na de tocht is de verleiding groot om de dorst te lessen op een plaatselijk terrasje. Ook onderweg, als de gelegenheid zich voordoet, stappen we even af om te genieten van het interieur van een plaatselijk kapelletje…

Ideaal om de streek, haar geschiedenis, haar monumenten en haar intieme plekjes te ontdekken…

Concreet :
– iedere woensdagavond (behalve op 15 augustus) om 18.45 u
– start : Gemeenteplein Vlezenbeek
– afstand : 25 à 40 km
– gemiddelde snelheid : 15 km/uur
– deelname : gratis
– fiets verkeerstechnisch helemaal in orde ( lichten !)
– periode : van 27 juni tot 29 augustus 2012
– Organisatie : Vlaamse Werkgroep “DE VREDE” vzw – afdeling Vlezenbeek
– Inlichtingen : Tel. 02/569.17.52 (na 20.00 u) of e-mail : jan.quinart@telenet.be

%d