RUISBROEK: – Al verscheidene jaren werken de lokale dienstencentra van Sint-Pieters-Leeuw en scholen uit de regio samen en organiseren activiteiten voor leerlingen en senioren.

Vroeger en nu
Vorige week hebben de leerlingen van het 7de jaar thuiszorg en bejaardenhulp van het Heilig Hart & College in ’t Paviljoentje te Ruisbroek een gezellige namiddag voor de senioren georganiseerd.

De namiddag begon met een leuk uitgevoerd toneeltje van de leerlingen waarin ze een oude klassieker van Gaston en Leo hebben nagespeeld, hier moesten de bezoekers enorm om lachen.
De leerlingen hebben hun best gedaan om de bezoekers van het dienstencentrum nog eens aan de tijd van vroeger te doen herinneren door samen met hen te volksdansen.
Cupcakes maken is “in”, dus wilden de leerlingen dit tonen aan de bezoekers hoe dit gemaakt wordt. Samen hebben ze prachtige cupcakes gemaakt en opgegeten.
Om de bezoekers hun geheugen nog eens op te frissen hebben de leerlingen ook een quiz in elkaar gestoken met vragen over vroeger en nu. Als afsluiter was er een grote karaoke met Vlaamse schlagers. Hier kon iedereen zich uitleven door eens goed uit volle borst mee te zingen.

Taalspelletjes met leerlingen van het 4de leerjaar van de Jan Ruusbroeckschool

Ook de leerlingen van het 4de leerjaar van de Jan Ruusbroeckschool op bezoek geweest bij de buren in ’t Paviljoentje om samen taalspelletjes te spelen. De leerlingen konden zo op een speelse manier hun taalvaardigheid een beetje bijschaven en kregen daarbij hulp van de senioren. Dit deden ze door spelletjes te spelen als Scrabble, Boggle, Wie is het, AZ Junior en nog andere taalspelletjes. Het was een plezierige namiddag, voor jong en oud!

Meer info over de lokale dienstencentra: www.ocmw-sint-pieters-leeuw.be

LDC ’t Paviljoentje: Fabriekstraat 1A, 1601 RUISBROEK – 02 377 03 55
Kristel Dubois, centrumverantwoordelijke, kristel.dubois@ocmwspl.be

LDC Negenhof: Sint-Stevensstraat 62, 600 SINT-PIETERS-LEEUW – 02 332 59 53
Els Aerts, centrumverantwoordelijke, els.aerts@ocmwspl.be

LDC Meander: Welzijnsweg 2 (ter hoogte van de Jan Vanderstraetenstraat 273), 1600 SINT-PIETERS-LEEUW 02 370 88 80
Wenke Peetroons, centrumverantwoordelijke, wenke.peetroons@ocmwspl.be

Karin Poldervaart, centrumcoördinator, karin.poldervaart@ocmwspl.be

%d