PAJOTTENLANDPAJOTTENLAND: – Pajotten bundelen hun krachten voor gezamenlijke promotie en verkoop.
Het Pajottenland is met 81% de derde bekendste regio in Vlaanderen en een ‘goed-gevoel-streek’. Wie naar het Pajottenland afzakt of er woont en leeft kan genieten van het groen, het landschap, de ongedwongen volkse sfeer en het ruime aanbod “Lekkers uit het Pajottenland”: een korf vol bieren, wijnen, sappen, zuivelproducten, vleeswaren, bakkerijproducten, chocolade, snoep, koekjes, confituren, honing, fruit, groenten …
Via een producentencoöperatie “Lekkers uit het Pajottenland” kunnen we deze unieke streekidentiteit gebruiken om de Pajotse plattelandseconomie te stimuleren. Door de Pajotse streekproducten en diensten uit de ruimere regio Pajottenland-Zennevallei te promoten.

Samen ondernemen
“Coöperatie” staat voor samen ondernemen. Bent u mee? Producenten uit het Pajottenland, bundel uw krachten. De inzet? De zichtbaarheid van het lekkers in het winkelrek verhogen en de verwerking in de restaurants en bed and breakfasts stimuleren. Hoe? Via gestructureerde distributie en gezamenlijke promotie van onze korf.
Een ‘korf’ Pajots producten ‘met een streekverhaal’ staat sterker dan elk op zich. De kracht van ons streekverhaal? Het is echt en authentiek! Met een beeldmerk rond streekidentiteit
bouw je aan merkrelevantie en imago. Via associatie met de korf groeit ook nog eens de bekendheid van elk minder gekend product. Met ‘Lekkers uit het Pajottenland’ versterken we onze streekidentiteit. Dat geeft dan weer een nieuwe impuls aan onze lokale economie.
En praktisch? Gedeeld transport en gedeelde reclame betekent 2 x gedeelde kost. Bovendien versterkt de korf onze onderhandelingspositie en garandeert het een eerlijke prijs voor de producent. Via een systeem van certificering voorkomt je de ‘uitwisselbaarheid’ van je product in het winkelrek en de keuken van de kok.

Dit is een oproep
Op maandag 7 november 2011 om 19.00 uur vindt in het Provinciaal Proefcentrum voor Kleinfruit van Pamel de eerste brainstorm plaats voor een producentencoöperatie “Lekkers uit het Pajottenland”.

Pajottenland+ : Jos Huwaert, Tania Stadsbader en Lien Standaert

Tania Stadsbader, netwerkmanager van Pajottenland+ : “Een Pajotse coöperatie kan enkel groeien vanuit de ondernemers zelf, gevormd door hun insteek en hun stem. Met onze steun uiteraard. Momenteel bezocht ik al zo’n 50 ondernemers persoonlijk om te polsen naar hun visie, maar we kunnen niet overal tegelijk zijn. Daarom benadrukken we graag dat iedereen welkom is, ongeacht het feit of ze al een bezoek kregen, deelnamen aan onze Lente van het Pajottenland, de Pajotse Ondernemerscafé’s, Inspiratietours, … “

Kent u een lokale producent? Verspreid de boodschap! Bent u producent en wil u de kopploeg vervoegen van ondernemers die actief willen meewerken aan deze coöperatie?
Streefdoel: operationeel zijn voor de Lente van het Pajottenland 2012 (van 22 april 2012 tot en met 28 mei 2012).

Afspraak maandag 7/11 om 19.00 in het Provinciaal Proefcentrum voor Kleinfruit van Pamel. Wees erbij!

UPDATE (04/11/11): Deze startmeeting wordt  verplaatst naar maandag 12 december 2011 om 20.00.

Peter Bosmans, die professioneel opstartende coöperaties/samenwerkingsverbanden en dus ook ons begeleidt, kan zich op 7/11 niet vrijmaken.

Written by nieuwssite

Onafhankelijke nieuwssite met nieuws uit Sint-Pieters-Leeuw en zijn deelgemeenten.

%d bloggers liken dit: