ANDERLECHT / SINT-PIETERS-LEEUW: – In de marge van de infoavond over het mobiliteitsplan van Sint-Pieters-Leeuw werd vernomen dat de Ikea aan de Bergensesteenweg in Anderlecht gaat uitbreiden.

Op dit moment zijn er reeds herstellingswerken aan de parking van het woonwarenhuis maar de firma heeft ook uitbreidingsplannen.

Schepen Martin Schoukens: “ We hebben vernomen dat ikea uitbreidingsplannen heeft. De winkel zou uitbreiden met zo’n 1000 vierkante meter. Het aantal parking plaatsen zou het zelfde blijven maar de stockage ruimte zou met zo’n + 5000 vierkante meter uitbreiden.
Ikea zou dus volgens eigen zeggen vooral de stockage ruimte uitbreiden zodat klanten geen tweede keer hoeven terug te komen. Bijvoorbeeld als je nu een blauwe stoel koopt is de kans groot dat deze niet voorradig is en dat je er een andere dag voor moet terugkomen. Met de extra stockageruimte die zou gebouwd worden zou dit probleem moeten opgelost zijn en zou dus ook de verkeersstroom richting ikea lichtjes moeten verminderen daar de mensen geen twee keer naar de winkel hoeven.”

De Anderlechtse vestiging telt vandaag reeds 19.000 vierkante meter. Een exacte timing voor de werken is niet geweten.

%d bloggers liken dit: