SINT-PIETERS-LEEUW: – Roses@Coloma, het event ( een initiatief van het Agentschap voor Natuur en Bos in samenwerking met de gemeente Sint-Pieters-Leeuw ) dat op 25, 26 en 27 juni 2011 plaats heeft in Sint-Pieters-Leeuw kan nu reeds rekenen op internationale belangstelling.
De redenen daartoe zijn voor de hand liggend. Niet alleen zijn de rozentuinen in het kasteelpark Coloma een unicum binnen Europa, ook het feit dat de wereldvermaarde bloemensierkunstenaar Daniël Ost en creatief modeontwerpster Kaat Tilley hun werk ten toon stellen in het kasteel Coloma  is blijkbaar niet onopgemerkt gebleven.
Via de website www.rosesatcoloma.be hebben zich reeds meerdere groepen aangemeld zowel uit de meeste Europese landen als uit Japan en het Midden-Oosten. De unieke Japanse rozentuin die recent werd toegevoegd aan de bestaande tuinen zal dan ook een bijzondere belangstelling genieten. Hij vormt het sluitstuk van de diverse tuinkamers en de rozenboomgaard. De tuinen omvatten meer dan 3000 rozenvariëteiten uit 26 verschillende landen. Tijdens de tentoonstellingsdagen zullen al deze rozen te bewonderen zijn in volle bloei.
Mede door deze internationale belangstelling is men in Sint-Pieters-Leeuw voorbereid op een toestroom van duizenden bezoekers.
Op zondag 26 juni wordt dan ook een shuttledienst voorzien van op de parking Makro aan de Bergensestwg 427, tussen 10 en 18 uur.
De toegang tot de rozentuinen in het kasteelpark is gratis. Voor slechts 5 euro kan men de tentoonstelling van Kaat Tilley en Daniël Ost in het kasteel Coloma bezoeken.

%d bloggers liken dit: