SINT-PIETERS-LEEUW: – Op zondag 1 mei 2011 neemt Sint-Pieters-Leeuw voor het eerst deel aan Erfgoeddag. Het thema Armoe Troef biedt ons de gelegenheid om historische documenten en vergeten weetjes te tonen.

Denkt u materiaal te hebben dat interessant kan zijn voor deze tentoonstelling? Gelieve  dan de dienst Toerisme  te contacteren.

Armoede is immers helaas van alle tijden en streken. Ook Sint-Pieters-Leeuw heeft een lange geschiedenis van armoedebestrijding. Sommige voorlopers van het OCMW, zoals de Commissies van Openbare Onderstand, zullen nog bekend in de oren klinken. Maar ook religieuze genootschappen of particuliere initiatieven, zoals Rey-Ainé in Ruisbroek, poogden de armoede te bestrijden.

De tentoonstelling die op Erfgoeddag te zien is in het Colomakasteel, wil een kort beeld schetsen van zoveel mogelijk vormen van armoede en armoedebestrijding in de geschiedenis van de gemeente.

OPROEP: – Voor de tentoonstelling is de dienst toerisme nog op zoek naar beeldmateriaal (bijvoorbeeld foto’s) en documenten die verband houden met de armoede en armoedebestrijding in onze gemeente. Bijvoorbeeld van het ‘hospice’ van de zusters van Sint-Antonius in het centrum van Leeuw, het Xaverius- of Vincentiusgenootschap, …

Maar ook affiches, reglementen en ander materiaal in verband met spaarkassen en kassen van onderlinge bijstand (mutualiteiten) zijn welkom.

Denkt u materiaal te hebben dat interessant kan zijn voor deze tentoonstelling? Gelieve  dan de dienst Toerisme  te contacteren.
Zij scannen uw foto’s in en bezorgen u de originelen onmiddellijk terug, in de staat waarin u ze hebt afgeleverd.

INFO: dienst Toerisme – 02 371 22 62
toerisme@sint-pieters-leeuw.be

%d bloggers liken dit: