SINT-PIETERS-LEEUW: – Met deze nieuwsbrief sluiten we 2010 af. Deze geeft een kort overzicht van het voornaamste reilen en zeilen van onze vereniging. En vergeet zeker niet de data in uw agenda te zetten. Onze website www.natuurpuntleeuwsenatuurvrienden.be wordt weer regelmatig upgedate.

Nieuwjaarsreceptie in volle natuur op zondag 26 dec (2’de kerst)
Onze nieuw-natuur-jaarsreceptie vieren we voor de 5de keer op 2de kerstdag om 12u. En dit in het kader van onze nieuwe aangeplante boomgaard van de Oude Zuun. Gelieve de wagens aan de wachtvijver in de C. Leunensstraat te parkeren. Vandaar is het een zevenhonderd meter stappen tot de boomgaard.
Geef een seintje via mail als je komt zodat we ons een beetje kunnen organiseren. We hopen dat u er bij bent.

Kerstvakantie: Een halve of volledige dag in het natuurgebied met BBQ
Je wil een hele dag (of een deel) in ons uniek natuurgebied in de Zuunvallei doorbrengen. Dit kan ook op 2de kerstdag, dus zondag 26/12 van 9 u30 tot 16 u.We gaan onze boomgaard afwerken. Vier hoogstam fruitbomen moeten herplant worden en 4 gekapte populieren moeten worden verwerkt. Hiervoor gaan we en nieuwe ronde houtmijt-hut maken! Zowel de dikke stronken als de kleine takjes (en er zijn meer kleine takken dan dikke stronken) Er is dus werk voor jong en oud, sterk en minder sterk. En ’s middags stoppen we voor de traditionele BBQ.

Paddenactie in de Kerkhofstraat
In 2010 hebben we in de Kerkhofstraat een nieuwe paddenoverzet actie opgezet. Zo’n 18 vrijwilligers hebben er 1190 padden, 167 kikkers en 25 kleine watersalamanders en 21 alpenwatersalamanders de straat overgezet. Dit was een groot succes, maar vooraleer er definitieve maatregels kunnen komen (bv. tunnels) moeten we nog wat wachten. Daarom organiseren we in 2011 terug de paddenoverzetactie. Als je wilt meewerken, laat het ons weten. Graag een mailtje of bel naar de Belle op 0478 30 69 05. Tijdens onze algemene vergadering op donderdag 17 februari (zie hieronder de aankondiging) geven we een uitleg over de paddenactie.

Algemene vergadering: donderdag 17 februari 2011
Eenmaal per jaar houden we een open algemene vergadering. Wat is de agenda? We overlopen het afgelopen jaar en blikken vooruit naar wat we volgend jaar van plan zijn. Het is daarom de gelegenheid om van gedachten te wisselen over de werking en het beleid van de vereniging. De algemene vergadering gaat door in het praatcafé Candide, Postweg 303, Vlezenbeek op donderdag 17 februari 201 om 20 u 30.

Provincie schenkt ons beheersmateriaal
Ook dit jaar heeft de provincie Vlaams Brabant ons weer werkmateriaal geschonken, namelijk een hoogsnoeier en bijbehorend veiligheidsmateriaal om knotwilgen te onderhouden. We ontvingen dit in september uit handen van gedeputeerde Olbrechts. Onze vrijwilligers gebruiken meestal hun eigen materiaal om beheerswerken uit te voeren. Daarom appreciëren we de tussenkomst van de provincie om onze werking te ondersteunen.

Meer info: e-mailadres: leeuwse_natuur @ yahoo.com – www.natuurpuntleeuwsenatuurvrienden.be

%d bloggers liken dit: