REGIO: – De voorbije weken verschenen er weer verscheidene boeken van auteurs uit de regio.

Bij Standaard Uitgeverij verscheen ‘Sterke Vrouwen’ van Goedele Liekens uit DILBEEK.
Goedele Liekens is al meer dan tien jaar goodwill ambassadrice voor het Bevolkingsfonds van de Verenigde Naties (UNFPA). Zij neemt haar opdracht ter harte en maakte ontelbare reizen naar derdewereldlanden, waar ze werd geconfronteerd met verschrikkelijke armoede en ellende. Goedele stelde op haar buitenlandse missies vast dat vrouwen de wereld dragen. De vrouw is de hoeksteen van het gezin, maar ook van het dorp, de samenleving en van de hele wereld. Ze ontmoette totaal verschillende vrouwen uit totaal verschillende culturen. Stuk voor stuk vrouwen die er, ondanks het ergste leed, het grootste verdriet en de meest uitzichtloze situaties, het beste van proberen te maken voor zichzelf en voor anderen. Nooit het hoofd laten hangen. Sterke vrouwen die bewondering afdwingen en van wie wij in onze westerse wereld nog veel kunnen leren. Elke ontmoeting met deze vrouwen werd een avontuur, en evenzeer een levensles. In dit boek vertelt Goedele hun verhaal.

Bij uitgeverij Davidsfonds verscheen ‘Bastille’ van Roger H Schoemans uit BEERSEL.

Bij gebrek aan echt nieuws maakt fotojournalist Geo Joosten een reportage over de legendarische Cas Bezas, een monument uit de politiek-sociale beweging.
Cas verrast Geo door fel uit te vallen tegen plannen om een complex met luxeflats voor bejaarden te bouwen. Het is een oorlogsverklaring aan zijn oude strijdmaker, minister van Staat Francis Clevemunt.
Fotograaf Joosten en verslaggever Piet Schraepen zoeken uit wat er tussen Bezas en Clevement is foutgelopen. Ze tuimelen in een afgrond van corruptie en zwarte oorlogskassen. Op zoek naar de waarheid worstelen ze met de tentakels van de schimmige Zwitserse NV Les Associés de la Bastille en met de even verdachte vzw Moeder der Heilige Smarten.
Ze ontmoeten een corrupte magistraat, een gewezen nazi, een ex-non, een erfenisjager en een luxehoer.
En dan worden ze geconfronteerd met een mysterieuze moord die niet opgehelderd mag worden.

Bij uitgeverij Witsand ‘De Dag van de Grote Ontsnapping’ van Harry Van Oers uit Asse

Harry Van Oers haalde in mei 1993 de wereldpers toen hij als inspecteur-generaal van het Belgisch gevangeniswezen tijdens een spectaculaire ontsnapping van drie topgangsters uit de Brusselse gevangenis van Sint-Gillis gegijzeld werd. In dit boek doet hij eindelijk het hele verhaal, afgewisseld met tal van intrigerende en actuele bespiegelingen over het gevangeniswezen. Bovendien vertelt hij open en bloot hoe deze gebeurtenis zijn leven totaal veranderde.

‘Een wonderlijke combinatie van een spannend verhaal met aanwijzingen over wat nog kan gebeuren in het gevangenisbeleid’- minister van Justitie Stefaan De Clerck

Bij uitgeverij De Eenhoorn ‘Prinses Anna’ een prentenboek van Ed Franck uit Asse
Met illustraties van Kris Nauwelaerts

Op een dag willen een koning en een koningin niet meer samenwonen. Ze hakken het kasteel in twee: de koningin sleept haar deel naar het park, de koning brengt zijn helft naar de zee. Tussenin laten ze een heuvel aanleggen. Prinses Anna moet elke week verhuizen. Maar als Anna bij mama is, mist ze papa, en omgekeerd. Anna’s ouders hebben geen goed woord meer voor elkaar over. Anna gaat er letterlijk aan kapot…

Een bijzonder prentenboek dat de emotionele problemen ten gevolge van een echtscheiding bespreekbaar maakt. Heel geschikt voor in de klas en thuis.

Bron en meer info: www.geuzeinfo.com/index.php/Literatuur

%d bloggers liken dit: