ZUUN: – Kerstvertelling op 18 december 2009 om 20.00 uur in de Sint Lutgardiskerk Zuun -Arthur Quintusstraat.
Een uniek kerstconcert met Hubert Damen en het Lembeekse koor Vox Veroni.

vooraan op de foto Hubert Damen en dirigente Anja Dierickx van Vox Veroni

Op zekere dag, die heugelijkste van alle dagen des jaars,
Op kerstavond, was de oude Scrooge druk bezig op zijn kantoor…

Zo begint Charles Dickens’ meest bekende kerstverhaal dat zich afspeelt in de negentiende eeuw. Hoe dit verhaal verder verloopt, kan u op vrijdag 16 december om 20.00 uur zelf komen meevolgen in de Sint-Lutgardiskerk in Zuun tijdens een uniek kerstconcert met het Lembeekse koor Vox Veroni.
Sfeervolle kerstliederen uit binnen- en buitenland worden afgewisseld met extracten uit deze mooie kerstvertelling van Charles Dickens. Als verteller heeft Vox Veroni een beroep gedaan op niemand minder dan Hubert Damen. Geen commissaris Witse die avond op zoek naar lijken of ander bezwarend materiaal maar wel dé stem die de oude Scrooge, Marley en Bob Cratchit tot leven doen komen.
Deze kerstvertelling inspireerde ook Anton Pieck tot het maken van prachtige aquarellen en houtsnedes, die tevens zullen gebruikt worden als decoratie voor de kerk zodat u als luisteraar zich heel even in de negentiende eeuw waant.

info en reservering:
Lut en Sigrid: 02/371 22 62 of cultuur@sint-pieters-leeuw.be

of breng ons een bezoekje in Coloma op de tweede verdieping.
basisprijs 10 euro in VVK of 12 euro aan de kassa

Share

%d bloggers liken dit: