VLAAMS-BRABANT: Op dinsdag 1 december 2009 organiseren de dienst sport en de dienst diversiteit en gelijke kansen van de provincie Vlaams-Brabant voor de 2de keer een vrouwensportdag.
Op deze sportdag kan elke Vlaams-Brabantse vrouw in een gezellige en ontspannen sfeer kennis maken met haar favoriete sport of een nieuwe beweegactiviteit.

De vrouwensportdag moet een ontmoetingsmoment worden. “Sport is een perfect middel om in contact te komen met verschillende bevolkingsgroepen. Tijdens het sporten smelten vooroordelen als sneeuw voor de zon. Sport overstijgt immers alle verschillen tussen mensen” zegt Karin Jiroflée, gedeputeerde voor sport, diversiteit en gelijke kansen.

Tijdens de vrouwensportdag leren de mensen verschillende nieuwe sporten kennen en worden ze aangezet tot sportparticipatie. Sommige doelgroepen sporten immers nog steeds te weinig. Daar wil de provincie iets aan doen.
De dag begint met een gezamenlijke opwarming en de voorstelling van het programma. Om 10.15 uur, 11.45 uur en 13.30 uur zijn er sportsessies. Het einde is voorzien rond 14.30 uur. De deelneemsters krijgen allemaal een aandenken aan deze vrouwensportdag.
De vrouwen kunnen bijvoorbeeld kiezen uit Afrikaanse dans, aquagym, badminton, circustechnieken, gps-wandeling, Nordic Walking, pilates, spinning, zelfverdediging of zumba. Doorlopend is er een fittest en kan men wandelen of zwemmen.
Er wordt busvervoer voorzien vanuit  Halle. Het voorinschrijvingsgeld bedraagt vijf euro, ter plekke is dat zeven euro, inclusief een verzekering en twee drankjes of soep.

Adres: Gemeentelijke sporthal Asse – Potaarde 14 te Asse
Het volledige programma vindt u terug op www.vlaamsbrabant.be/vrouwensportdag

%d bloggers liken dit: