REEKS-IN-DE-KIJKER_Leeuwse-verenigfingen
VLEZENBEEK: – De Fanfare  van Vlezenbeek werd gesticht in 1872 wat zowat 137 muziekjaren betekent.De fanfare bestaat uit 2 formaties nl. de fanfare zelf en de – naar de jeugd toe -formatie.Samen een 35 tal muzikanten.
2008-06-22-juli_fanfare-vlezenbeek

Onze vereniging heeft ook een eigen fanfareschool voor jonge mensen vanaf 8 jaar en bestaat uit een opleiding van 2 jaren muzieklezen en vervolgens 1 jaar instrumentaal of reeds vanaf het 2de jaar instrumentaal,afhankelijk van de persoonlijke prestaties van de leerling. Op dit ogenblik zijn er 18 leerlingen.

Ons lokaal bevindt zich in het G.C.C. de Merselborre te Vlezenbeek en de wekelijkse repetities van de fanfare gaan door op woensdagavond.Voor de fanfareschool worden de lesuren afgesproken tijdens de inschrijving,de eerste woensdag van september.

Het bestuur bestaat uit 8 personen en vergadert in het lokaal elke eerste maandag van de maand.

Onze dirigent is Paridaens Guy.

Wij voorzien elk jaar een voor- en een najaarsconcert met tussendoor de jaarlijkse terugkomende optredens zoals de processie,jaarmarktopluistering enz …
en zorgen dat wij eveneens een 2-tal keren buiten Vlezenbeek optreden meestal op vraag van een naburige muziekmaatschappij als uitwisselingsconcert.

In de Provincie Vlaams Brabant staan wij in tweede afdeling genoteerd.

Bijkomende info via het secretariaat :
Vercauteren Katia,Veldstraat 52 te Lennik 0474/70 54 95 of katiavercauteren@skynet.be
bron: Pierre Walravens

Share

%d bloggers liken dit: