In Ruisbroek (Sint-Pieters-Leeuw), Drogenbos en Beersel was er om 16 uur een stroompanne.
Heel wat winkeliers in de buurt sloten hun winkel en in horeca zaken was het behelpen.
Door de stroompanne werkten ook verscheidene verkeerslichten niet meer zoals op de Verlengde Stallestraat en aan de opritten van de Brusselse Ring in Ruisbroek.

Oorzaak was een elektriciteitspanne in een middenspanningspost te Lot.
Omstreeks 19.30 uur was de stroomtoevoer overal in de regio weer in orde gebracht.
Dat er meteen zoveel gemeenten getroffen zijn door de panne komt omdat de post in Lot een belangrijk knooppunt is op het elektriciteitsnet voor de streek.

Update:
Jean-Pierre Blomme van Eandis doet het verhaal: “In de middenspanningspost in Lot was dooiwater terechtgekomen. Dat zorgde voor een kortsluiting. Hierdoor viel uit veiligheidsoverwegingen de hele post stil. En die post in Lot is nu net een belangrijk knooppunt dat een groot gebied bedient. Liefst 150 distributiecabines zijn erop aangesloten. Via herschakelingen hebben we stroom uit de omliggende gebieden kunnen halen, hoewel dat in een piekperiode niet gemakkelijk is. Toch waren in Ruisbroek en Drogenbos de problemen rond 17.15 uur van de baan. Om 19 uur was er ook in de andere gemeenten opnieuw elektriciteit, hoewel in Dworp en Lot er nog her en der moeilijkheden waren tot 19.45 uur.”

%d bloggers liken dit: