2009-01-10-maurits-nevens_glasramen

Het Vic Feytons Erediploma van het Davidsfonds gaat dit jaar naar kunstglazenier Maurits Nevens uit het naburige Lot ( Beersel ). Hij is een kunstenaar met internationale uitstraling en maakt ook wandschilderingen en mozaïek. Zijn werken zijn te vinden in o.a. Amsterdam, Sydney, San Francisco,  Salzburg, Darmstadt, het eiland Réunion, Rome waar hij  twee glasramen voor de San Guliano dei Fiamminghi-kerk in hartje Rome maakte.
In eigen land maakte hij werken voor  Leuven, Oostende, Antwerpen, Beersel en voor het rozenmuseum in Sint-Pieters-Leeuw. Over zijn werk in het rozenmuseum schreef Maurits toen het volgende: “De bedoeling was de ruimte in een atmosfeer te dompelen van voornaam genot van warm licht, gebracht door een hymne of een ode aan de onvergankelijke roos …” .
.
Nevens krijgt het diploma officieel overhandigd op zondag 25 janauri 2009 tijdens het nieuwjaarsfeest van het Davidsfonds.
%d bloggers liken dit: