vansteenbrugge_monika vanlaethem_kris
Op de gemeenteraad van 6 november jl. stelden  Monika Van Steenbruge en Kris Van Laethem (CD&V) het punt voor om buurtdrinks te organiseren in Sint-Pieters-Leeuw.

“De bedoeling is om het sociale leven,  de leefbaarheid, de verzoeting te stimuleren” aldus Kris Van Laethem.
“Men leert dankzij de buurtdrinks nieuwe mensen kennen in een gezellige, ongedwongen en warme sfeer”. vervolledigt Monika Van Steenbrugge.

Er zijn mogelijkheden qua samenwerking met de plaatselijke middenstand, de verenigingen, enz.. Het eerste proefproject lanceren we in de deelgemeente Ruisbroek. Nadien volgt er een evaluatie . Opzet is om op termijn in elke leefkern/deelgemeente zo’n buurtdrink te organiseren, bv. rond nieuwjaar of een ander belangrijk tijdstip van het jaar.

Burgemeester Lieve Vanlinthout is enthousiast : “ Het is fijn vast te stellen dat 2 jonge gemeenteraadsleden dit initiatief lanceren. Niet alleen met een buurtdrink doch ook met bloemenmandjes en het nastreven van netheid in de wijkkernen willen zij het sociale leven en de leefbaarheid van de gemeente gaan verbeteren. Dit project kadert volledig in ons integratiebeleid. Dankzij dit initiatief kunnen wij niet alleen de inwoners onderling beter met mekaar in contact  brengen maar zullen zij tevens de mogelijkheid krijgen kennis te maken met het rijke verenigingsleven binnen onze gemeente.”

%d bloggers liken dit: