Sint-Pieters-Leeuw: – Vanaf 20 augustus zullen het Huis van het Nederlands en het Onthaalbureau Inburgering Vlaams-Brabant aanwezig zijn in Sint-Pieters-Leeuw, meer bepaald in het Negenmanneke, aan de Sint-Stevensstraat 62. Hier, in het Negenhof, stelt de gemeente Sint-Pieters-Leeuw een lokaal ter beschikking. Vanaf september gaan in dit kantoor cursussen Nederlands door, georganiseerd door het Centrum voor Volwassenen Onderwijs GLTT, net zoals in Coloma. Het Centrum voor Basiseducatie De Springplank organiseert zijn lessen Nederlands in o.a. Ruisbroek en Zuun.

Om de meest passende keuze te maken uit het ruime aanbod van deze taallessen, kan je hier vanaf 20 augustus elke woensdag van 9.00 tot 12.00 uur terecht bij het Huis van het Nederlands. Meer info op het nummer Telefoon 02 380 84 84 of op  www.huisvlaamsbrabant.be.

Het Onthaalbureau Inburgering Vlaams-Brabant verzorgt het officiële inburgeringsprogramma van de Vlaamse overheid en wil via inburgering mensen wegwijs maken in België en Vlaanderen. Je kan er terecht op hetzelfde adres, in het Negenhof, ook op woensdag van 9.00 tot 12.00 uur.

Voor wie? Je kan van inburgering genieten als je je herkent in één van de volgende beschrijvingen:

* je woont nog niet lang in België;
* je woont al langer dan een jaar in België en bent van buitenlandse oorsprong;
* je bent Belg maar jijzelf én minstens één van je ouders is niet in België geboren.
Praktisch

Vanaf 20 augustus kan je terecht op woensdagvoormiddag in het Negenhof in Negenmanneke, Sint-Stevensstraat 62. Op andere tijdstippen wordt de dienst verzekerd in ons kantoor in Halle. Je maakt best vooraf een afspraak op het telefoonnummer Telefoon 02 365 03 06.

Ontdek meer van Sint-Pieters-Leeuw nieuwssite

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder