Sint-Pieters-Leeuw / Leuven:Op 27 mei organiseren de sportdienst van de provincie Vlaams-Brabant en de Bloso-Inspectiedienst Vlaams-Brabant en Brussel voor de 20ste maal een seniorensportdag. Deze feesteditie heeft enkele nieuwe sporten in petto.

“Op onze sportdag kunnen 50-plussers in een gezellige sfeer hun favoriete sport beoefenen of kennis maken met een nieuwe sportactiviteit. In- en ontspanning gaan hier hand in hand” zegt Karin Jiroflée, gedeputeerde voor sport.
Deze Seniorensportdag start met een gezamenlijke opwarming om 9.30 uur. De activiteiten beginnen om 10 uur. Het aanbod tijdens het evenement is opnieuw uitgebreid met een aantal sporten. Nieuwe sporten zijn kickbike, buikdans, bumball, rugschool, volleybal en yoga. Klassiekers zijn de wandeltocht, het petanquetornooi, de fietstocht, stoelaerobics, zwemmen, … De deelnemers kunnen in totaal kiezen uit 56 sportactiviteiten.
Deze sporten worden georganiseerd als initiatie van 45 minuten, als sessie van een halve dag of als doorlopende activiteit. Er zullen dit jaar een tiental sporten op het programma staan die ook toegankelijk zijn voor rolstoelgebruikers. De toeristische stadswandeling in Leuven werd uitgebreid.
Als apotheose eindigt de Seniorensportdag met een optreden en worden er prijzen uitgereikt aan tornooiwinnaars, de oudste actieve deelnemer en deelneemster en aan de seniorensportgangmakers.

De voorgaande jaren kende deze sportdag voor 50-plussers succes. Naast de gebruikelijke promotie via de seniorenbewegingen en seniorenverenigingen, werd ook nu beroep gedaan op de gemeenten om te zorgen voor busvervoer. Wat 60 onder hen ook deden. Geïnteresseerden kunnen voor inlichtingen over dit busvervoer steeds terecht bij hun gemeente.

Praktische informatie:
Plaats: Universitair Sportcentrum, Tervuursevest 101 in Heverlee (Leuven)
Prijs: 5 euro bij voorinschrijving en 7 euro ter plaatse (maximum 2000 deelnemers)
Inschrijven kan vóór 20 mei, onder meer bij de sportdienst van de provincie Vlaams-Brabant
Bij voorinschrijving moet het bedrag gestort worden op rekeningnummer 431-2689911-71 van de sportdienst met vermelding “Seniorensportdag + naam”

%d bloggers liken dit: