Sint-Pieters-Leeuw / Vlaams-Brabant: – ‘Ik sport…jij sport…wij sporten in het Nederlands!’
Nieuwe spandoeken moeten sporten in het Nederlands in de Vlaamse Rand stimuleren

Op 5, 6 en 7 mei worden in de gemeenten van de Vlaamse Rand spandoeken met de slogan”Ik sport…jij sport… wij sporten in het Nederlands!” opgehangen.

“Op deze wijze doet de provinice een mooie geste naar de betrokken gemeenten om naast de sportvelden of in de gemeentelijke sportinfrastructuur het Vlaams karakter en het gebruik van de Nederlandse taal te onderstrepen”, aldus gedeputeerde Tom Troch.

Op het Platform van de gemeenten uit de Vlaamse Rand heeft gedeputeerde Troch namens de provincie Vlaams-Brabant het voorstel gelanceerd om spandoeken met de slogan ‘Ik sport…jij sport…wij sporten in het Nederlands!’ te laten aanmaken voor de gemeenten. Er werden per gemeente twee types spandoeken aangemaakt en deze zullen op 5, 6 en 7 mei verdeeld worden onder de gemeenten.
De spandoeken werden volledig door de provincie gefinancierd.

%d bloggers liken dit: