Ruisbroek-waterstof
Total bouwt in Ruisbroek langs de E19 zijn eerste waterstof tankstation in België.

In de relatief kleine installatie kan 17.600 liter waterstof worden opgeslagen.

 

Het servicestation kan waterstof in vloeibare vorm, maar ook in gasvorm bedienen, wat meestal gebruikt wordt bij autobussen op waterstof. Waterstof wordt in vloeibare vorm onder een druk van 3 tot 5 bar en aan -253 °Celsius opgeslagen en verdeeld.

 

Waterstof wordt als één van de meest belovende energiebronnen beschouwd voor de toekomst. Als energiebron kan waterstof ingezet worden voor voertuigen zonder uitstoot van schadelijke uitlaatgassen of in stationaire installaties om warmte en kracht te genereren. De mogelijkheid om waterstof op een hernieuwbare manier te produceren zonder CO² uitstoot geeft uitzicht op een milieu- en gebruiksvriendelijke energiebron voor vele toepassingen.

 

Veel klanten zal het servicestation bij aanvang niet hebben daar er in België nog geen seriewagens op waterstof rond rijden.
2008-04-02-ruisbroek-waterstof-2.jpg

sint-pieters-leeuw

2 comments

  1. Het is een schande dat ze daar hun geld in steken.Waarom of eigenlijk wanneer gaan ze eens werk maken om de “TWIKE” hier in te voeren.
    Dit is de meest milieu vriendelijk auto die er is en bovendien goed voor de woon werk verkeer.Ga maar eens kijken op http://www.twike.nl
    Maar de ministers van verkeer en melieu vullen natuurlijk liever hun zakken met de taxen op de brandstof en daarom mag de twike er niet komen natuurlijk.Dus mensen we zouden er gezamelijk iets moeten aandoen.
    geen tips om de twike hier binnen te krijgen.

  2. Waar blijven de commerciële tankstations voor aardgas in België?
    Fiat en Opel hebben al productiewagens die hier standaard mee uitgerust zijn. In verschillende landen hebben ze dit al veel langer ter beschikking.

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: