2007-12-06-herdenking.jpg
Lot / Sint-Pieters-Leeuw: – In Lot (Beersel)  hebben zo’n 200 politiemensen de vermoorde agente Kitty Van Nieuwenhuysen herdacht. Zij overleed eergisteren bij een schietpartij na een autodiefstal. De optocht was een initiatief van het PIVO in Asse. Ook Leden van de politiezones Beersel, Sint-Pieters-Leeuw, Halle en Sint-Genesius-Rode, stapten mee op in een optocht van de kerk van Lot naar de plek waar de 23-jarige agente werd neergeschoten.
Burgemeester Casaer van Beersel deelde mee dat de agente postuum de gouden medaille van verdienste zal krijgen.

Politie zoekt getuigen

De speurders doen ook een oproep tot getuigen. Ze zijn vooral op zoek naar tips over de gestolen auto’s die de daders gebruikten. De verdachten van de schietpartij kwamen in Lot aan in een zwarte Volvo S60 T5 (sportversie) met nummerplaat AJD 897. De auto werd al op 15 november gestolen bij garage Antoine in Thuin, dicht bij Charleroi. De nummerplaten op de Volvo werden gestolen in Gerpinnes, in de nacht van 16 op 17 november.Na de schietpartij vluchtten ze weg in een grijze Peugeot 407 Break met nummerplaat XZP 720. De Peugeot werd in Lot zelf gestolen, in de Beerselsestraat.

Wie getuige was van een van de diefstallen of de gestolen wagens ergens heeft opgemerkt, kan de speurders contacteren op het gratis nummer van de politie: 0800-91 119. Mailen kan naar opsporingen@politie.be


U kan nog steeds het rouwregister online tekenen via onderstaande link:
http://rouwregister.first-response.be/

%d bloggers liken dit: