2007-10-16-lindemans-brouwerij.jpg
Vlezenbeek: – Tijdens de jaarmarkt van Vleznbeek (20 oktober 2007) kan je weer genieten van een glaasje kriek Lindemans.
Dirk Lindemans: “ Dit evenement is een goede manier om het sociaal leven in Vlezenbeek te laten herleven en daarom sponsoren wij jaarlijks de jaarmarkt”.
Liefhebbers zullen ook kunnen proeven van “Apple” die zeer populair is in Amerika en Zwitserland en
 “Geuze Cuvée René” genoemd naar de nonkel van Dirk die de brouwerij nu  samen leidt met zijn neef Geert.
2007-10-16-lindemans.jpg
Geuze Cuvée René
Door het versnijden van 2/3 jonge lambiek met 1/3 oude lambiek en dit mengsel te laten vergisten op fles, bekomt men een traditionele geuze. Deze flessen worden gedurende maanden bewaard in kelders (idem als “methode champenoise”).
Na ongeveer 6 maanden bekomt men een goudkleurige geuze met een sprankelende, rinse smaak en een sherryachtige geur. Geuze is jaren houdbaar en ondergaat net als wijn een smaakevolutie.
Om deze traditionele geuze een nieuw leven in te blazen, werd er een etiket voor ontworpen, en werd het gedoopt als “Geuze Cuvée René Grand Cru”. Dit om een duidelijk onderscheid te maken tussen de echte, traditionele geuze (ook Oude Geuze genoemd) en de meer commerciële geuze, d.i. een gefilterde en lichtjes aangezoete geuze die thans de markt domineert.

Apple
Deze laatste nieuwe telg zag het daglicht rond eind 2005. Appelbier is eigenlijk een zeer oud Keltisch bier dat tijdens de oogstfeesten veelvuldig werd gedronken. Brouwerij Lindemans bracht hierop een variant op de markt op basis van Lambiek; het resultaat van de menging van geselecteerde appelvarieteiten met authentieke Lambiek levert een verassend maar vooral een verfrissend bier op met een ciderachtige smaak, doch met een meer geprononceerde appelsmaak en is minder zoet dan de andere fruitbieren.
Zeer koel drinken.

%d bloggers liken dit: