2007-07-05-vlag.jpg
Sint-Pieters-Leeuw: – In de nacht van woensdag 4 op donderdag 5 juli werd de Leeuwenvlag aan de mast voor het Gemeentelijk Cultureel Centrum Coloma te Sint-Pieters-Leeuw  door een onbekende in brand gestoken. De pas opgehangen vlag werd donderdagmorgen halfverbrand op de grond gevonden door een parkwachter .

Onlangs werden er vier nieuwe vlaggenmasten van elk 6 m hoog op de brug voor het Colomakasteel geplaatst. Het is hier dat de dader de mast met de Leeuwenvlag is opgeklommen en de koorden bovenaan de mast heeft doorgesneden, waarna hij de Leeuwenvlag in brand heeft gestoken. 

Burgemeester Vanlinthout: “Wellicht was hij op slechte gedachten gebracht door de plaatjes “Vlaanderen feest” die her en der aan het Colomakasteel werden aangebracht naar aanleiding van de Rozenfeesten en de vandaag nog lopende tentoonstelling “Instrumenten, hoop en rozen”. 

Opmerkelijk is dat de Belgische en de Europese vlag, alsook deze van de gemeente Sint-Pieters-Leeuw zelf, onaangeroerd zijn gebleven”. 

De politie van Sint-Pieters-Leeuw heeft ter plaatse procesverbaal opgesteld.  Intussen werd ook aan de mastenfirma gevraagd op de bewuste mast, op een hoogte van 2,5 meter, een speciale, stekelige beveilingsring aan te brengen, zodat de onverlaat die er nog probeert op te klauteren rekening zal dienen te houden met een geschonden toekomst.

Niettegenstaande dit voorval wordt als naar gewoonte op de Vlaamse feestdag van 11 juli de vlaggen uitgehangenen dit zowel aan de openbare gebouwen als aan de huizen. Er wordt een oproep tot de bevolking gedaan om mede een oogje in ’t zeil te houden en bij de minste onraad of bij verdachte gedragingen bij en rondom de vlaggen, onmiddellijk de politie te waarschuwen op tel. 02 371 22 28.

%d bloggers liken dit: