Ruisbroek – Een jonge overvaller van wie het gezicht bedekt was met sjaal en muts, loste in kruidenierswinkel Christ’l twee schoten op de uitbater toen hij de inhoud van de kassa wou stelen.
De  overvaller loste eerst een schot naar de achterkant van de winkel. Daarna vuurde hij in de richting van de eigenaar die zich achter de winkelrekken in veiligheid probeerde te brengen.
De overvaller (is circa 18 jaar, Franssprekend en van het Noord-Afrikaanse type)  maaktte vermoedelijk gebruik  van een ongevaarlijk alarmpistool om de kruidenier af te schrikken, want er werd geen impacten van een kogels vastgesteld.

De winkelier liet zich niet afschrikken door de pistoolschoten en zette op straat de achtervolging in op de vluchtende gangster, die ondertussen samen met een kompaan die buiten de wacht hield, naar hun grijze vluchtauto liep.
Een alerte buurtbewoner bood de kruidenier zijn wagen aan om samen de achtervolging verder te zetten, ter hoogte van het kanaal raakten ze het spoor van de gangsters bijster.
Ook de politie heeft nog tevergeefs naar de vluchtwagen en de gangsters gezocht.

* Er werd ingebroken in een geparkeerd voertuig op de parking van een grootwarenhuis langsheen de Bergensesteenweg. Een GPS die in het deurvakje van de bestuurder lag en de gsm-houder die bevestigd was op de voorruit werden ontvreemd.

* Er werd ingebroken in een appartement in de appartementsblok Oeverbeemd in Ruisboek. De toegangsdeur van het appartement werd geforceerd. Er werden juwelen gestolen.

%d