2007-04-17-14daagserodekruis-stickers2007.jpg
SINT-PIETERS-LEEUW:  – Donderdag 26 april trekken de Rode Kruisvrijwilligers de jaarlijkse stickerverkoop weer op gang. Ook de vrijwilligers van Rode Kruis Sint-Pieters-Leeuw gaan veertien dagen massaal de straat op om zoveel mogelijk stickers te verkopen aan de bevolking. Zo kan de Rode Kruisafdeling er weer een jaar tegenaan en hulp bieden aan wie het nodig heeft. Vorig jaar had Rode Kruis Sint-Pieters-Leeuw een recordopbrengst van 12.500 €.

De opbrengst zal geïnvesteerd worden in materiaal voor de vele hulpacties. De vrijwilligers van de Hulpdienst van het RODE KRUIS zijn elk jaar actief op meerdere evenementen in Sint-Pieters-Leeuw. Ook al wordt er een financiële tussenkomst gevraagd aan de organisators, dit is niet voldoende om alle materiaal te vervangen. Ook bij rampen staan de vrijwilligers steeds paraat om hulp te verlenen en is er nood aan degelijk hulpmateriaal. Vorig jaar kocht Rode Kruis Sint-Pieters-Leeuw met de opbrengst van de stickerverkoop materiaal voor preventieve. Dit jaar heeft de afdeling geld nodig om de nieuwe ziekenwagen aan te kopen. Ook het opleiden en bijscholen van de vrijwilligers is heel belangrijk en kost handenvol geld. Verder heeft Rode Kruis Sint-Pieters-Leeuw nieuw didactisch materiaal nodig voor de vele eerstehulpcursussen die het elk jaar organiseert voor de bevolking.

De vrijwilligers doen meer dan dringende hulp verlenen. Jeugd Rode Kruis leren kinderen spelenderwijs eerste hulp aan met speciaal aangepaste cursussen. Ook de bejaarden worden niet vergeten bij het Rode Kruis. Een groot aantal vrijwilligers staan klaar om wat verstrooiing te brengen en organiseren bijvoorbeeld een uitstap naar zee of een wandeling in het bos. Elk jaar zetten de vrijwilligers van de afdeling zich 6000 uren belangloos in voor bejaarden, kansarmen, zieken of mensen met een handicap. Ook in de ziekenhuisbibliotheken en de bloedafnames helpen vrijwilligers mee.

%d bloggers liken dit: