SINT-PIETERS-LEEUW: – Woensdagmiddag werd de lokale politie van Leeuw in kennis gesteld van 2 zigeunervrouwen die aan een woning aanbelden in de V. Nonnemansstraat (centrum Leeuw). Zij konden niet meer worden aangetroffen bij aankomst politie.
Het buurtinformatienetwerk “handelaas en zelfstandigen Sint-Pieters-Leeuw” werd in kennis gesteld van hun persoonsbeschrijving en gevraagd uit te kijken.
Omstreeks 15.00 uur wordt door een politiepatrouille een voertuig met Franse nummerplaat gecontroleerd in het centrum van Leeuw met hierin twee zigeunervrouwen dewelke aan de vooraf verspreide persoonsbeschrijving voldoen.
Het voertuig bleek niet verzekerd te zijn en wordt in beslag genomen.
De twee inzittenden worden voor onderzoek meegenomen naar het commissariaat. Na controle van identiteit en vingerafdrukken worden zij in de loop van de avond terug in vrijheid gesteld.
De gemeente Sint-Pieters-Leeuw wordt de laatste weken geplaagd door tal van inbraken in woningen gepleegd door zigeunervrouwen en – kinderen. Wij vragen aan de bewoners om bij iedere verdachte handeling dienaangaande onze lokale politie onmiddellijk te verwittigen op telefoon: 02/371.22.28

%d